Skocz do zawartości

Zdjęcie

Cpu Fan isn't running - nie moge wlaczyc komputera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 viaq

viaq

Nowy

• 1 postów

Napisano 30 11 2006 - 18:50

Witam !

Zacząłem miewać pewne problemy z komputerem, tak wiec chciałem sprzętowo wyzerować co się da - m.in. wyzerowałem cmos biosu...

Po tym zabiegu stało się coś, z czym nie mogę sobie od dwóch dni już poradzić, tak więc proszę Was o pomoc...

Włączam komputer, w chwili gdy ma dojść do POST, wyskakuje mi komunikat jak w temacie:

Cpu Fan isn't running. Shutdown [Y/N] ?

Po daniu [y] komputer się po prostu wyłącza, natomiast po daniu [n] zaczyna się POST, a po nim...
NIC..

Wiatraczek od CPU oczywiście działa normalnie.

konkretnie na ekranie mam :

http://www.picspirate.com/img/649eb3911b18...2e/s5001648.jpg

Oczywiście żadna z tych opcji (F11, F12) nawet nie działa...

Szukałem trochę w necie, niestety wszelkie solucje jakie znalazłem, wiązały się z wejściem do biosu, a u mnie nie jest to możliwe...

Gdy przed pojawieniem się "cpu fan..." kliknę del, to zaznacza mi się na ekranie, ze zaraz powinien się włączyć setup, niestety nadchodzi felerny monit o fanie cpu, a po daniu no, by komputer się włączał dalej, i sytuacji jaka jest na screenie danym powyżej nie można nic zrobić, klawiatura jakby przestaje w ogóle działać... nie działa ctrl+alt+del, które na tym poziomie włączania komputera powinny przecież działać ani w ogóle, naciśnięcie jakiegokolwiek klawisza nie przynosi żadnych efektów...

Proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie hipotezy...

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: uruchomienie komputera włączenie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych