Tworząc własny program w IDE Dev-Cpp do którego dołączam utworzone własne funkcje i skompilowaniu go pojawia się znak zera (0).
Wygląda to tak:
0Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz...
Jak można ten znak zera usunąć tz. co należy zrobić aby ten znak nie pokazywał się na ekranie.

[C++] Znak 0 (zera) po kompilacji wlasnej funkcji
Rozpoczęty przez
Pakrys
, 20 07 2010 09:18
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 07 2010 - 09:18
Napisano 20 07 2010 - 19:43
Wklej kod przykładowego programu, inaczej się nic nie da zaradzić.
Użytkownik Katarina edytował ten post 20 07 2010 - 19:44
Napisano 21 07 2010 - 14:13
Po wypisaniu wyników daj znak przejścia do nowej linii. I zmień środowisko na nowocześniejsze. Potem trudno będzie ci się przestawić.
Napisano 21 07 2010 - 17:58
Kodu za bardzo nie mogę podać bo to program składający się z wielu plików więc jest duży.
Co do środowiska to w Dev-Cpp dobrze mi się pracuje i mnie nie zawiódł.
Zrobiłem modernizację Dev-Cpp polegającą na zamianie kompilatora MinGw z wersji 3.4.2 na wersję 4.5.
Dało się zauważyć że z tą wersją lepiej funkcjonuje. Istnieje możliwość dodania do Dev-Cpp biblioteki Qt4.
Problem który poruszyłem prawdopodobnie do się rozwiązać przez umiejętne lokowanie własnych funkcji w funkcji głównej main.
Ponieważ ja jestem programistą amatorem to może by mi ktoś podpowiedział który IDE jest przyjazny takim amatorom jak ja i skuteczny tz. dobrze kompiluje.
Co do środowiska to w Dev-Cpp dobrze mi się pracuje i mnie nie zawiódł.
Zrobiłem modernizację Dev-Cpp polegającą na zamianie kompilatora MinGw z wersji 3.4.2 na wersję 4.5.
Dało się zauważyć że z tą wersją lepiej funkcjonuje. Istnieje możliwość dodania do Dev-Cpp biblioteki Qt4.
Problem który poruszyłem prawdopodobnie do się rozwiązać przez umiejętne lokowanie własnych funkcji w funkcji głównej main.
Ponieważ ja jestem programistą amatorem to może by mi ktoś podpowiedział który IDE jest przyjazny takim amatorom jak ja i skuteczny tz. dobrze kompiluje.
Napisano 21 07 2010 - 20:41
Może być choćby MS Visual Studio - wersja Visual C++ 2008 Express Edition - do pobrania za darmo ze strony Microsoft. Przede wszystkim wyłapuje "pułapki", pokazuje warningi - wielu takich rzeczy Dev-C++ przy kompilacji nie pokazuje. Przestawić się na niego jest stosunkowo prosto, przynajmniej ja nie miałam większych problemówPonieważ ja jestem programistą amatorem to może by mi ktoś podpowiedział który IDE jest przyjazny takim amatorom jak ja i skuteczny tz. dobrze kompiluje.

Napisano 26 07 2010 - 19:35
Jeżeli lubisz pracować na Devie to pobierz Code::Blocks. Nie jest tak duże, jak Visual Studio i idelnie pasuje do zastosowań domowych

Napisano 27 07 2010 - 09:00
Korzystam z CodeBlocks ver.10.05.
Ten IDE ma dla mnie pewne wady:
-nie ma spolszczenia, spolszczenie ułatwiło by konfigurację i posługiwaniem się nim
-nie można konfigurować pomocy, w Dev-C++ jest opcja "dostosuj menu pomoc" można za jej
pomocą dodać jakieś kursy i literaturę do programowania w C++ lub w WinApi
-okno CodeBlocka też jest mało ciekawe.
Zaletą jest możliwość przyłączenia różnych kompilatorów.
Autorzy CodeBlocka mogliby załączyć plik językowy w wersji angielskiej i każdy kto by chciał mógłby go sobie spolszczyć.
Ten IDE ma dla mnie pewne wady:
-nie ma spolszczenia, spolszczenie ułatwiło by konfigurację i posługiwaniem się nim
-nie można konfigurować pomocy, w Dev-C++ jest opcja "dostosuj menu pomoc" można za jej
pomocą dodać jakieś kursy i literaturę do programowania w C++ lub w WinApi
-okno CodeBlocka też jest mało ciekawe.
Zaletą jest możliwość przyłączenia różnych kompilatorów.
Autorzy CodeBlocka mogliby załączyć plik językowy w wersji angielskiej i każdy kto by chciał mógłby go sobie spolszczyć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych