Skocz do zawartości

Brodziux

OFFLINE Ostatnio: 22 10 2011 19:08
-----

Moje tematy

Blue Screen Ntfs.sys win 7

28 09 2011 - 01:58

Witam, mam taki problem uprzedzam że szukałem wielokrotnie na google moich rozwiązań ale nic nie znalazłem, więc
postanowiłem napisać na jakimś forum komputerowym i tak oto jestem.
Zacznijmy od informacji o moim komputerze.:
AMD PHENOM™ II X6 1045T
Windows 7 Home Premium 64 bit
Nvidia Geforce 460 GTX
Nie wiem czy jest coś jeszcze ważne więc proszę mi powiedzieć jeśli tak.
Wczoraj komputer działał bardzo dobrze i nie wiem czy to ważne, ale wyłączając go wyłączyłem go poprzez wyjęcie wtyczki
z gniazdka możliwe że przez to.
Przejdźmy do sedna, dzisiaj jak przyszedłem po szkole o 17 włączyłem komputer i blue screen z napisem(przepiszę

wszystko)
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

Ntfs.sys
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again,

follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows uptades you might need.

If problem continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as

caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to

select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:

*** STOP: 0x00000050 (0xFFFFF980015c0000,0x0000000000000000,0xFFFFF8800 1c560DA0
x0000000000000000)

*** Ntfs.sys - Address FFFFF88001c560DA base at FFFFF88001c4B000, DateStamp
4b9b0657

Muszę jeszcze parę rzeczy powiedzieć:
Nie mam żadnej płytki z windowsem, bo takie rozwiązania tyko znalazłem a i tak tylko dla xp.
Czy powinienem ściągnąć nielegalną wersje windowsa. Oczywiście moja jest oryginalna.
A i nie mam dostępu do pulpitu czy cmd, jak mówiłem nie mogę np wejść w tryb awaryjny czy naprawę systemu włączyć bo i tak mi się wyłącza i pokazuje ten komunikat.
Mój komputer ma parę miesięcy jak by ktoś się pytał.
I używam laptopa więc mogę coś ściągnąć i np wgrać na płytę cd już próbowałem szukać tego sterownika ale bez skutku.

Przepraszam za wszystkie błędy i z Góry Dziękuje za pomoc.