Witam, mam problem, otóż składałem kompa 2 miesiące temu, temperatury mojego procesora wg Speedfana osiągały w granicach 70-80 stopni przy obciążeniu Orthosem. Co ciekawe, radiator nawet w dolnych partiach był chłodniejszy i to o dużo, od karty graficznej i pamieci RAM (karta graficzna miała ok 50 stopni wg ati catalyst tool). . Moj komputer to:
Intel PDC E2160, 2GB RAM, Radeon 3850 256mb.
Ostatnio razem z kolegą składaliśmy też jego komputer (Intel PDC E2180, GF 9600GT, 2GB RAM) i jego procesor osiąga praktycznie te same temperatury. Płyta gł. i moja i jego to Gigabyte GA-P31-DS3L. Jego Zasilacz to 400W, mój 450W jeżeli dla kogos to wazne.
Nie mam pojęcia co to może być. Sprawdzane Speedfanem + CoreTemp. Jedno i drugie wskazywało tak samo. A i mam pytanie - co to było na radiatorze od PDC? Trzy paski, dwa krotsze, jeden dluzszy, jakiejs substancji - w kazdym razie w instrukcji nie bylo nic o tym napisane - potraktowalem to jako paste termoprzewodzaca i zamontowalem tak jak bylo. Wydaje mi sie ze nie jest to przypadek i dostalismy 2 trefne modele (tymbardziej ja e2160 a kolega e2180). Z góry dziekuje za pomoc
Be4n

Moja zawartość
Nie podano