Skocz do zawartości

Be4n

OFFLINE Ostatnio: 15 04 2008 20:12
-----

Moje posty

W temacie: [INTEL] Duze temperatury nowych procesorow

11 04 2008 - 17:58

wiesz nie chce Ci nic mowic,ale wypadalo by sie chociaz jakis podstaw nauczyc a nie krecic bez zastanowienia :thumbsup:

Podstaw sie uczyłem, to dopiero ostatnio przeskoczyly na 1000. Wczesniej, mimo krecenia bylo 800 caly czas.

EDIT: Będę kupował Arctic Silver 5 - 3,5 g. Wystarczy na dwa kompy? Czy lepiej nie oszczedzac i kupic 2 x 3,5g dla dwoch kompow?
BTW: Nie widze w Everescie temperatury z BIOSa. Mam wersje afair 2.2.

EDIT2: Temperatura zmniejszona. Po prostu wyciagnalem radiator i wlozylem jeszcze raz. Bez OC nawet z wieloma programami jest kolo 35*C. Przy 2205MHz bylo parenascie stopni wiecej, walczyly z Orthosem na poziomie 60*C po minucie ;p Potem Orthos zaczal swiecic na czerwono i pipczec:P Chyba cos bylo nie tak:P Nadal prosze o podpowiedz w sprawie tej pasty.

Z góry dziekuję.

09 04 2008 - 08:45

Ale jak zmieniasz taktowanie procka i takty pamięci się zmieniają. Dlatego jak podkręciłeś to miały sporo więcej mimo że na starcie miały 800

O ile pamietam, teraz maja 1000. Co robic ?

08 04 2008 - 20:44

Pewnie przekręciłeś pamięci. Jak były ustawione?

Nie przekrecalem ich. Byly ustawione na 800.

07 04 2008 - 20:57

A możecie wyjaśnić mi dlaczego BIOS czesto resetowal sie nawet po tym, gdy probowalem procesor podkrecic w okolicach 2.2/2.3, co dla PDC powinno byc malym taktowaniem?

A za tamta odpowiedz dzieki, to fakt, ze temperatura jest troche nizsza w BIOSIE (choc u mnie porownywalna)