Skocz do zawartości

Andzin

OFFLINE Ostatnio: 01 04 2009 11:18
-----

Moje tematy

wymiana procesora - zostaly nozki w gniezdzie.

17 03 2009 - 11:12

Mam komputer z pl.gl. ASUS P5P800 i zaczal mi niestabilnie dzialac,az wreszcie padl. Po przeanalizowaniu problemu plyta wymaga wymiany procka. I jest problem, bo procek siedzial z plyta i wiatraczkiem nierozlacznie przez lata;] i przy wyjeciu wiatraczka,zerwal ze soba chipseta,a nozki (wszystkie!) zostaly w gniezdzie. Akurat czekalem na nowego CPU zanim cokolwiek bede robil a teraz hehe :/. Mam juz nowego CPU wiec i tak pogodzony ze stary na straty, ale co z tymi nozkami???? Przeciez nie moge teraz zaistalowac nowy:((
2 kwestia, ze mimo, ze kupilem nowy tez S775, ale z optycznie i fizycznie jest mniejszy niz stary co byl.Przesiadka z Celerona D => Pentium 4, czytalem juz manuala PG ze obsluguje P4 HT, ale teraz boje sie ze czy wkladac tego procka (bo rozwiazaniu sytuacji z tymi nozkami oczywiscie). Bo teraz zaplacony 2x i nawet kompa nie wlacze:((
Prosze zyczliwych kolegow szybkie info czy ktos styknal sie z takim problemem albo wie gdzie szukac pomocy.Probowalem penseta wyjmowac pojedynczo nozki, ale wcale nie idzie jak po masle;] :P