Witam od jakiegos czasu mam problem ponieważ pisze mi ze szybkosc AGP wynosi 4x moja karta na 10000% ma 8 po zakupie karty zformatowałem dysk i zainstaowałem steroniki z płyty w everescie pokazało ze jest 8x i w testach wychodzilo nawet ok, ale postanowałem zmienic sterowniki, odnistawałem stere i zainstalowałem jakies inne które znalazłem na futuremark.com gdzie w testach wypadały najlepiej dla mojej garfiki i przy podobnych parametrach sprzetu... po zainstalowaniu okazało sie ze jest 4x i w zaden sposób ani z poziomu biosu ani poprzez rivatuner nie moge tego zmienic bo pisze ze AGP jest zdeterminowane przez terowniki i chyba wykrywa PCI :/ tak mi sie wydaje, najprawdopodobniej pomoze tylko format :/
zmiana predkosci AGP
Rozpoczęty przez
LUKSUSq
, 02 01 2008 10:59
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 01 2008 - 10:59
Napisano 02 01 2008 - 16:34
Jaką masz grafikę? bo dla większośći agpx4 i x8 nie robi najmniejszej różnicy.
Napisano 03 01 2008 - 00:48
mam gigabyte 6600GT 128 ddr3
tak sie składa ze kombinowałem na rozne sposoby i pomogł format
3dmark 2003
4x - 5400 pkt
8x - 7300 pkt
odczuwam znaczna roznice
mozliwe jest to iż jak mialem dobre sterowniki jak jak zainstalowałem jakies ciulowe zmienila mi sie predksoc agp, probując usunąc wadliwe stery w systemie pozostało cos co odpowiadalo za agp i nie mogłem tego wywalić, szukałem jakich nvidia destroyer czy cos ale nei znalałem, wkurzylem sie i format
tak sie składa ze kombinowałem na rozne sposoby i pomogł format
3dmark 2003
4x - 5400 pkt
8x - 7300 pkt
odczuwam znaczna roznice
mozliwe jest to iż jak mialem dobre sterowniki jak jak zainstalowałem jakies ciulowe zmienila mi sie predksoc agp, probując usunąc wadliwe stery w systemie pozostało cos co odpowiadalo za agp i nie mogłem tego wywalić, szukałem jakich nvidia destroyer czy cos ale nei znalałem, wkurzylem sie i format
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty