Złożyłem pierwszy raz nowy zestaw i wszystko chodzi w jak najlepszym porządku no prawie.
Jedyny problem jaki mam to jest to, że kiedy uruchomię komputer pokazuje mi że połaczenie internetowe jest niedostępne albo ograniczone.... Jak odłącze kabel sieciowy (jak komputer jest włączony) i podłcze go ponownie, internet działa. Problem powtarza się za każdym ponownym uruchomieniem komputera. problem istniał i przy wgranych sterownikach z płyty i przy najnowszych pobranych na stronie producenta. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić?
Płyta gł. Gigabyte GA-X38-DS4
zintegrowana karta sieciowa
Rozpoczęty przez
argar
, 08 02 2008 04:30
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 02 2008 - 04:30
Napisano 08 02 2008 - 09:02
A jak po włączeniu klikniesz prawym na połączenie i dasz napraw to internet działa?
Napisano 08 02 2008 - 15:02
nie, to niestety nie pomaga... pisze że nie może naprawić połączenia.... natomiast odłączenie kabla i podłączenia go spowrotem działa jak najlepiej ale jakby nie było trochę wkurzające to jest.
Obecnie zmieniłem system na Vista ultimate i problem dalej tkwi ale tym razem nie musze odpinać kabla by połączyć się z internetem tylko wybieram opcję napraw połączenie i internet zaczyna działać. Co nie zmienia faktu że dalej mnie to wkurza,
Jakieś rady ?
Obecnie zmieniłem system na Vista ultimate i problem dalej tkwi ale tym razem nie musze odpinać kabla by połączyć się z internetem tylko wybieram opcję napraw połączenie i internet zaczyna działać. Co nie zmienia faktu że dalej mnie to wkurza,
Jakieś rady ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych