Skocz do zawartości

Zdjęcie

zintegrowana karta sieciowa blokuje system

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Taifun

Taifun

Początkujący

• 74 postów

Napisano 05 11 2008 - 01:36

Witam, mam następujący problem:
Przeinstalowałem system windows i instaluje sterowniki do mojej płyty głównej
Płyta główna: Asus M2V (K8T890) [socket AM2]
no i wszystko gra, zainstalowalem sterowniki do karty graficznej i chce zainstalowac potem sterowniki do karty sieciowej (chyba zintegrowana na tej plycie jest na 95%) no i instaluje i pod koniec zwis. Totalna zwiecha i tylko reset.
Potem system nie ładuje się normalnie. Po prostu jest ikona windows xp ładowanie i na tym koniec. Caly czas laduje...
Udalo mi sie uruchomic windowsa na dwa sposoby:
1) Zaraz po reinstalce system startuje pieknie (format c) - dzieje sie jednak to samo gdy zainstaluje sterowniki do sieciowej karty ale do tego momentu smiga.
2) Wylaczylem karte sieciową w biosie. Wlaczenie jej daje ten sam efekt.

No i nie wiem jak to naprawić. Próbowałem aktualizacji biosu, sterownikow itd.

• 0

#2 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 05 11 2008 - 08:53

jezeli wylaczysz sieciowke w biosie to nie ma problemu czy jest ? Niezaleznie od tego ja widze 2 problemy. Po pierwsze -najprosciej uszkodzona karta sieciowa- po drugie jezeli masz mozliwosc to sprawdz w biosie czy ta karta sieciowa nie ma "konfliktu IRQ" z innym urzadzeniem na plycie glownej np k. dzwiekowa itp

• 0

#3 Taifun

Taifun

Początkujący

• 74 postów

Napisano 05 11 2008 - 10:08

jak wyłączę w biosie to chula.
Jak sprawdzić czy nie ma "konfliktu IRQ" z innym urzadzeniem na plycie glownej np k. dzwiekowa itp

Po drugie jak moze miec konfikt jak ledwo co sterowniki do plyty zainstalowalem i biore sie za sieciowke i zwis :/

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych