Skocz do zawartości

zigino

OFFLINE Ostatnio: 02 08 2008 11:02
-----

Moje posty

W temacie: 2x Goodram 1x Kingston 3 gb ramu nie idzie.. a czyta!

26 07 2008 - 10:35

mam pytanie: co to jest kingstone bo ja znam tylko kingston ;) czy to jakieś podróby kingstona?

by wykluczyć uszkodzenie modułów odpal na tym nowo kupionym bez tych dodatkowych i sprawdź czy zadziała, jak nie to uszkodzony i trzeba reklamować

Kurde wszędzie miałem zamiar napisać KINGSTON ale za bardzo mi się kojarzy z wyspą KINGSTONE i dlatego na piśmie mi się pomyliło :) zara z edytuje

~~°Ale na prawdę nie musiałeś się przyczepiać literówki ;) bo chyba nie ma takiej firmy "kingstone"

Aha ale na jakim nowo kupionym sprzęcie... ale nie ważne każda z 3gb ramu działa osobno oraz działa w 2 gb wiec żadna nie jest uszkodzona, na bank jest to wina Płyty głównej u brata jest s3l a u mnie ds3l i ani u mnie przy ramach OCZ nie idzie w 1 banku pamięci ani u niego nie idzie 2gb w 1 banku i 1gb w 2 banku możne to namaluje ;)
Dołączona grafika
w 1 banku mam 2 wejścia dimm w 2 tak samo... moje ramy OCZ muszą być 1 kostka w pierwszym banku i 2 kostka w drugim banku( akurat ustawiłem je na pierwszym wejściu dimm 1 banku nr.1 a w banku nr.2 też na 1 wejściu dimm[w sumie trzecim]) komp nie ruszał w ogóle jak były ramki w 1 banku mobo: DS3L
a u brata na mobo S3L jest tak że wsadzam 2gb do 2 banków(tak jak u mnie czyli że to pierwszych wejść dimm) a trzecią gigówkę wpinam gdziekolwiek i nic.. zawsze jest 2 gb a w windowsie widać 3 kostki w everescie... tak jak pisałem w 1 poście, że może jest to wina tego, że te płyty mogą obsłużyć tylko 2 pamięci dwustronne... może teraz jaśniej opisałem swój problem ;)

Ktoś pomoże?..... bardzo bym prosiłDołączona grafika