Skocz do zawartości

zeprin

OFFLINE Ostatnio: 16 06 2008 01:59
-----

Moje posty

W temacie: Asus Striker II NSE, potrzebuje zmienic na inna pomocy ;-)

16 06 2008 - 01:59

Teraz to wiem ze zle zrobilem, wszystko chodzi na normalnych ustawieniach nic nie podkrecalem jeszcze bo nie mialem takiej okazji

Nie odesłałem jej jeszcze na gwarancje poprostu będę czekał na jakąś aktualizacje łatke cokolwiek. Asus walczy z tym problemem ale wg mnie w płytach tej klasy wszystko powinno by idealnie. Z opini urzytkowników jest tak że to jak się trafi u jednego wszystko jest super a u innego totalna kaszana czyli tak jak u mnie. A drugą płytę potrzebuję zeby przetrzyma ten okres zanim asus się pozbiera. Chyba że nie będzie ratunku to kupię jakąs inna podobnej klasy ale to dop za miesiąc. A byłby to cięzki miesiąc dla mnie bo na laptopie sobie nie pogram za bardzo

W temacie: Asus Striker II NSE, potrzebuje zmienic na inna pomocy ;-)

16 06 2008 - 01:23

Hej, ta plyta gryzie sie troszke z dyskami, tzn mam wiele razy problem z uruchomieniem systemu nawala menadzer rozruchu czy jakas tak. Podobno chipset jest za szybki dla dysków i problem ten ma większośc plyt opartych na nim. Dysków mam kilka a mianowicie:
wspomniane raptory,
Seagate Barracuda 7200.10 250GB SATA-II 16MB,
oraz WD caviar 80GB ata.
Wszystkie przetestowane odp. dla firmy oprogr. i nawet po dokladnym spr. nie znalazlo problemow, raptory mam kilka mies. na poprzednich zestawach bylo ok, caviar ma kilka lat ale jest w b. dobrej formie a segate to nowka. problemy mam tez z pamięciami mimo że sa dobrane wg zalecen asusa i niepowinno byc z nimi zadnych konfliktow. jak jest 3-4GB nie uruchamia sie wcale lub na palcach reki mogę policzyc ze kilka razy podniosl sie. Mam zainst wszystkie aktualizacje pod vista wiec powinno byc ok pamieci przetestowalem najnowszym memtestem testowalem je parami i bylo ok przeszlo kilkadziesiat przejsc wiec jestem pewien ze pamieci jak rowniez dyski sa ok. na forum asusa rozniez inni ktorzy nabyli ta plyte maja problemy. z grafy obecnie korzystam jednej na bialym slocie (najmniejwydajnym) tak wyczaił jeden koles z forum asusa i o dziwo dziala troszke stabilniej. ale nie po to kupowalem dwie zeby jedna lezala. obecnie mam najn. bios w wersji beta ale przestestowalem wiekszosc biosow do plytki i problem lezy gdzie indziej. zauwazylem rowniez ze pod xp dziala troszke lepiej ale tez z jedna grafa no ale to juz nie dx10. Jakby co to jestem cala noc przy laptopie a grzebie w kompie. pozdro