Skocz do zawartości

Zdjęcie

zasilanie coolerów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 kreator777

kreator777

Początkujący

• 15 postów

Napisano 03 04 2007 - 09:43

Czy istnieje możliwość zasilanie coolerów zewnętrznego. Mam na myśli jakieś użądzenie zewnętrzne podłanczane do sieci w którym mógłbym podłączyć kilka coolerów co ma za zadanie odciążyć zasilacz w PC.

• 0

#2 kreator777

kreator777

Początkujący

• 15 postów

Napisano 03 04 2007 - 23:34

Dodatkowo wpadłem na pomysł zakupu jakiegoś taniego zasilacza 110w wymontowania w nim wentylatora zrobienia moda we wtyczce ATX (drucik żeby startował) i umieszczenia go obok komputera Do niego byłoby wpięte tylko i wyłącznie 4sz. coolerów. Proszę o radę czy to ma sens choćby z punktu energooszczędności oraz czy pozbawienie zasilacza wentylatora pozwoli mu przetrwać niskie obciążenie 4 X 12v

Może spruboję określić poco jest mi to potrzebne. Mam biurko przystosowane do kompa we wnęce gdzie jest miejsce na obudowę został w płycie wycięty otwór wielkości boku obudowy a nanim została zawieszona zielona plastikowa siatka stosowana budownictwie (w miejscu wyciętego otworu) . Bok kompa jest zawsze otwarty w tym miejscu żeby dostawał powietrze I teraz dodatkowo na tej siatce chciałbym umieścić coolery dmuchające do wnętrza na podzespoły. Problem w tym że kable z wentylatorów doprowadzone do płyty głównej stanowią niebywały dyskomfort przy wyciąbaniu kompa z wnęki.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych