- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: zarosik
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 7
- Odwiedzin: 844
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7
Moje posty
W temacie: Upgrade sprzętu
01 01 2013 - 21:55
Dobra dzięki , kolega mi też polecił płytke z77 pro3 Asrock'a w podobnej cenie do tego także wszystko mam z głowy , najwyżej wydam "trochę" więcej niż chciałem ale za to będę miał porządny sprzęt . Dzięki za wszystko .
W temacie: Upgrade sprzętu
01 01 2013 - 20:22
No właśnie o to się trochę bałem ... Nie chciałem za dużo na sprzęt wydać , ale widzę , że raczej będę musiał . To mam taką prośbę , mógłby mi ktoś polecić może jakieś w miare dobre mobo i chłodzenie do tego procka i karty czyli socket 1155 i żeby miała PCIe 16x w wersji 3.0 , ale żeby nie kosztowała kosmicznie bo tak jak mówię zależy mi bardzo żeby to wyniosło jak najmniej .
W każdym razie dziękuje ci za odpowiedź.
ps.
A właśnie jeszcze taka prośba - jeżeli ktoś dobrze się orientuje w cenie to mógłby mi wycenić części bo jak będę wymieniał to najpewniej je sprzedam : mobo ASUS p7h55-m , procesor intel core i5 650 i GPU Radeon HD 6850 . (proszę o to tutaj , a nie w temacie wyceny bo jak zauważyłem to rzadko się tam inni użytkownicy wypowiadają).
Taka poprawka z ostatniej chwili , po namyśle będę brał też pod uwagę intela i5 3570k bo są w podobnej cenie co 2500k , a z testów wynika , że są lepsze .
W każdym razie dziękuje ci za odpowiedź.
ps.
A właśnie jeszcze taka prośba - jeżeli ktoś dobrze się orientuje w cenie to mógłby mi wycenić części bo jak będę wymieniał to najpewniej je sprzedam : mobo ASUS p7h55-m , procesor intel core i5 650 i GPU Radeon HD 6850 . (proszę o to tutaj , a nie w temacie wyceny bo jak zauważyłem to rzadko się tam inni użytkownicy wypowiadają).
Taka poprawka z ostatniej chwili , po namyśle będę brał też pod uwagę intela i5 3570k bo są w podobnej cenie co 2500k , a z testów wynika , że są lepsze .
W temacie: [2500-3000] sprzęt do grania
01 01 2013 - 05:23
Różnica w wydajności między tym i5 3570 , a 2550k jest tak mała , że raczej nie powinieneś jej odczuć , ale jak chcesz jeszcze zainwestować w dobre chłodzenie i pobawić się w podkręcanie to wystarczy go trochę "kopnąć" i wiadomo , że będzie wydajniejszy .
W temacie: Zestaw za 2500zł
01 01 2013 - 05:10
Co do monitora Full HD to polecam : http://www.ceneo.pl/17237000 , sam taki mam i jestem z niego bardzo zadowolony , a jak za duży to tu : http://www.ceneo.pl/Monitory_LED;017Samsung_P0-1358.htm możesz poszukać mniejszych .
W temacie: Świetny zestaw dla YouTubera i wymagającego gracza.
31 12 2012 - 21:32
Jak zamierzasz coś nagrywać to też przydałby się mikrofon . Jeżeli chcesz mieć mikrofon osobny na biurku to na przykład dobrze wypada Logitech Desktop USB , no chyba że chcesz coś na prawdę z grubej rury i masz duużo gotówki to wielu ludzi poleca Blue YETI, lub jeżeli chcesz mieć micro w słuchawkach to trzeba by poszperać trochę ale myślę , że dobrze mogą się sprawić Sennheiser PC 330 : http://www.ceneo.pl/7366414 - kosztują o jakieś 70zł więcej od tych Razera ale mają micro , teraz jeszcze pytanie jak z jakością samego dźwięku , ja sam mam słuchawki Plantronics Gamecom 367 - kosztowały nie dużo , mają bardzo dobry mikrofon ale za to jakość dźwięku jest raczej średnia bo jeśli chodzi o gry no to jest jeszcze ok ale jeśli przyjdzie nam na nich słuchać muzyki to przykładowo jakość bassów jest taka jakby ktoś uderzał kijem w kartke papieru (no dobra nie dosłownie ale na serio jest średnio
) .
Podsumowując :
mikrofon stojący : Logitech Desktop USB lub Blue YETI
mikrofon w słuchawkach : Sennheiser PC 330 lub nawet Plantronics Gamecom 367 tylko tak jak wspominałem w Gamecom'ie słabo z samym dźwiękiem
Wybór zostawiam tobie ( nie mogłem dać do wszystkiego odnośników bo admin zablokował jakąś stronę i nie za bardzo mogłem dojść do której )
Podsumowując :
mikrofon stojący : Logitech Desktop USB lub Blue YETI
mikrofon w słuchawkach : Sennheiser PC 330 lub nawet Plantronics Gamecom 367 tylko tak jak wspominałem w Gamecom'ie słabo z samym dźwiękiem
Wybór zostawiam tobie ( nie mogłem dać do wszystkiego odnośników bo admin zablokował jakąś stronę i nie za bardzo mogłem dojść do której )
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: zarosik
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość