za głośny wentylator
Rozpoczęty przez
kalaxe
, 28 04 2007 18:22
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 04 2007 - 18:22
od jakiegoś czasu strasznie głośno chodzi mi wiatraczek od zasilacza, a przy wczytywaniu płyt głośno zaczyna chodzić dodatkowo wiatrak od procesora. czyściłem skrzydła wiatraków ale to nie pomogło
Co zrobić ? Zależy mi głównie na "domowym" poradzeniu sobie z kłopotem, kupno nowych wentylatorów w dalszej kolejności.
Napisano 05 05 2007 - 22:27
Chyba jednak kupię sobie nowy wentylator na procka, bo te maty jakieś drogie są ( wentyl podobnie kosztuje)
Napisano 05 05 2007 - 22:33
W sumie to najlepszy wybórChyba jednak kupię sobie nowy wentylator na procka
Napisano 12 05 2007 - 22:20
A co to da jeśli wentyl stary jest to prawdopodobnie łożyska ma już zwalone wiec będzie hałasował. Najlepszy wybór zakup nowego wentylatora.
Napisano 22 06 2007 - 00:20
Może podłączę się pod wątek - Jaki went polecacie na Celeron D 2.4 ? Czy tu są standardowe wenty czy na różne procki są różne modele?
Ogólnie chciałbym wyciszyć i usprawnić chłodzenie bez wymieniania obudowy czy zasilacza. Mam teraz 2 wiatraki. Jeden na procka [głośny], drugi z tyłu wtłaczający powietrze do środka (nie wiem czy to dobrze, bo jak założę obudowę, to temp leci w górę).
Co proponujecie?
Pzdr.
Ogólnie chciałbym wyciszyć i usprawnić chłodzenie bez wymieniania obudowy czy zasilacza. Mam teraz 2 wiatraki. Jeden na procka [głośny], drugi z tyłu wtłaczający powietrze do środka (nie wiem czy to dobrze, bo jak założę obudowę, to temp leci w górę).
Co proponujecie?
Pzdr.
Napisano 22 06 2007 - 18:03
1. Arctic Cooling Freezer 7 PRO PWM - zastanów się nad tym - dość cichy, na allegro jakieś 70zł
2. Jak Celeron D to pasują te pod LGA775
3. wentylator wtłaczający powietrze powinien sie znajdować najlepiej z przodu, na dole
2. Jak Celeron D to pasują te pod LGA775
3. wentylator wtłaczający powietrze powinien sie znajdować najlepiej z przodu, na dole
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych