Skocz do zawartości

wozo13

OFFLINE Ostatnio: 05 08 2007 21:19
-----

Moje tematy

Media Markt ''tylko dla idiotów'

23 11 2006 - 17:01

Witam..Jestem nowy na forum...Chciałbym ostrzec wszystkich przed zakupami w Media Markt!!!Wczoraj kupiłem telewizor LCD Funai 32''w promocji za 1999pln...przyjechałem do domku,odpaliłem...Super!!!Choć obraz nie był super wyraźny(posiadam cyfrowy polsat)ale spoko...tak sobie siedziałem patrzyłem i się dopatrzyłem...uszkodzonego piksela na matrycy :angry2: :angry2: Dołączona grafika!Dołączona grafika!!Szok!!!Jeden piksel...drugi piksel...trzeci...czwarty!!!Chyba ze siedem się ich nazbierało.O tyle ciekawe,że te piksele nie były wypalone tylko uszkodzone!Sprawdzałem matrycę na ciemnym ekranie na wypadek wypalonych,ale było oki... Dołączona grafika Trzeba było sprawdzić na jasnym ekranie...bo dopiero wtedy je widać...nie wiedziałem,ponieważ nigdy się z tym nie spotkałem...uszkodzone piksele przetwarzają ciemne kolory np.czerń czy granat,ale nie radzą sobie z jasnymi barwami...i tam najlepiej je dostrzec!Po prostu fajne zielone i czewone kwadraciki na niebie,heh ;) Dziś byłem w Media go reklamować...gościu przytargał drugi do sprawdzenia,włączył...to samo,potem przytargał trzeci...właczył...i znów takie same fajne kwadraciki...hehehe ;) chcieli przynieść czwarty,ale poprosiłem o zwrot kasy!!!Dlatego odradzam zakupy w MM,szczególnie takiego sprzętu jak LCD...nie wiem skąd oni to zwożą,ale znajomy który ma sklep RTV mówi,że zciągają stare modele z niemiec z magazynów...zrobią przecenę z 12tyś. na 4tyś.a potencjalny klient myśli,że zrobił wielki interes...lepiej dołożyć i kupić coś nowego...i sprawdzić datę produkcji LCD-ka,bo ja nie mogłem się dowiedzieć kiedy mój były Funai został poczęty xD Pozdrawiam wszystkich xD ;) ;)