Skocz do zawartości

wojtan1974

OFFLINE Ostatnio: 11 07 2011 15:32
-----

Moje posty

W temacie: Problem z monitorem. POMOCY!

12 11 2007 - 23:56

Witam. mam problem z monitorem. Podczas drgania biurka albo monitora obraz niknie na jakiś czas, albo pojawiają się na nim takie jakby poziome paski, które po sekundzie lub dwuch znikają. Dzieje się to zazwyczaj podczas jaichkolwiek drgań czy wstrząsów w pokoju, ale czasem obraz niknie na ok sekunde ( tak jakby sie wyłączył) po czym jest ok i co jakiś czas się powtarza. Nie jest to raczej spowodowane polem magnetycznym , kabek tez jest dobrze podpięty, na innym sprzęcie dzieje się to samo. Może ktoś wie co to takiego??

w chwili obecnej co prawda siedzę w zasilaczach,ale naprawiałem swego czasu masowo monitory i stwierdzam że problem tkwi w elektronice monitora najprawdopodobniej przerywa/przerywają połączenia lutowane tak zwane zimne luty najczęściej występujące na elementach na których wytwarza się większa temperatura elementy mocy umieszczone na radiatorach mogą się nagrzewać nawet 50 stopni celsjusza i nawet wyżej na takich elementach pęka spoiwo lutownicze i w efekcie następuje przerywanie połączeń i dziwne zachowanie sprzętu w niektórych przypadkach może to spowodować trwałe uszkodzenie sprzętu !

W temacie: Przywitaj się Archiwum 2007 rok

12 11 2007 - 23:31

witam wszystkich mam 33lata komputery interesują mnie glównie ze strony zasilania zajmuję się zasilaczami,czasami monitorami i to od wewnatrz chcialem poznać osoby też zainteresowane tym tematem a przy okazji lepiej poznać świat komputerów