Skocz do zawartości

wizaaard

OFFLINE Ostatnio: 02 03 2010 21:55
-----

Moje posty

W temacie: Routery TP-LINK: TL-WR340GD i TL-WR543G - który lepszy?

22 02 2010 - 01:53

Witam!

Zgodnie z Pana powyższą wyczerpującą odpowiedzią, za którą dziękuję, widzę, że więcej plusów ma 543.
To wspomaganie do dzielenia łącza byłoby dobrą sprawą, gdyż często są sytuacje, gdy cała rodzina siedzi przy komputerach, każdy w swoich sprawach (gry internetowe, skype, poczta, gadu-gadu), i gdy tak net chodzi jednocześnie na 3 czy 4 komputerach to czasem zauważam przywieszenia w ładowaniu stron. Być może zgodnie z tą technologią QoS wahania byłyby mniejsze?

Radziłby mi Pan zmianę na 543?

Mam też pytanie co do zmiany konfiguracji w nowym routerze - nie wiem, czy jest to trudne? Poradziłbym sobie? (mam na myśli z jakimiś samouczkami lub gdyby mi to ktoś w krokach powiedział). Samoczynna konfiguracja jak mniemam nie wchodzi w grę?

Dziękuję za wyrozumiałość.
Pozdrawiam,
Marek Bielecki.

Witam ponownie!

Dowiedziałem się już wszystkiego na innym forum, temat można zamknąć :rolleyes:

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Marek Bielecki

W temacie: Routery TP-LINK: TL-WR340GD i TL-WR543G - który lepszy?

19 02 2010 - 01:07

Witam!

Nie mówiłem, że chcę zmieniać kartę WiFi, tylko zadałem pytanie, który router jest lepszy: TL-WR340GD czy TL-WR543G. Zmieniać nawet nie miałem w zamyśle, gdyż nie orientuję się, czy zmiana byłaby dla mnie korzystna, stąd właśnie zamieściłem mojego powyższego posta z pytaniami.
Chyba, że, jeśli dobrze Pana zrozumiałem, taka zmiana byłaby właściwie niepotrzebna, czy jest tak?
Jeżeli tak, to zostanę przy mojej obecnej konfiguracji i pozbędę się routera TL-WR543G.
Proszę jedynie Pana o upewnienie mnie, czy obrałem dobry tok myślowy.

Dziękuję serdecznie i pozdrawiam,
Marek Bielecki.