Skocz do zawartości

Zdjęcie

[wirus]Braviax

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 ramzi

ramzi

Nowy

• 3 postów

Napisano 11 08 2009 - 19:30

Witam

Mam problem z nękającym mnie wirusem. Posiadam program Antyvirusowy Bitdefender. Niby usuwa mi kilka wirusów po czym ładują się one ponownie. Uruchamia się w trayu czerwona ikonka informująca mnie że mam spyware a w rzeczywistości to ona jest wirusem. W procesach widnieje jako braviax.exe.
Próbowałem sam czyścić rejestr , skanowałem combofixem i nie moge sobie z tym syfem poradzić.

log z combofixa :

http://wklej.to/9rBr

będe wdzięczny za pomoc

• 0

#2 sower

sower

Nowy

• 4 postów

Napisano 11 08 2009 - 21:20

Tak na szybko:

1. Uruchomić komputer w trybie awaryjnym
2. Zastopować proces braviax.exe (jeśli jest uruchomiony) - można także użyć programu SDFix i wtedy pominąc pozostałe punkty i przejśc do punktu 6
3. Wyszukać na dysku i usunąc pliki: braviax.exe i cru629.dat (cru629.dat - w przypadku tego pliku w zależności od wersji braviaxa nazaw może się różnić więc sugeruje poszukać także plików o nazwie cruXXX.dat gdzie XXX to dowolna kombinacja 3 cyfr)
4. Usunąc z rejestru wpis dotyczący cru629.dat - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWSNT\CURRENTVERSION\WINDOWS\APPINIT_DLLS
5. Usunąc z rejestru wpis dotyczący pliku braviax.exe - HKLM\..\Run: [braviax] C:\WINDOWS\system32\braviax.exe
6. Przeskanować komputer np.tym programem
7. Restart komputera

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych