Skocz do zawartości

Zdjęcie

[win] Windows nie chce sie włączyć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lejto

Lejto

Początkujący

• 81 postów

Napisano 11 08 2007 - 12:33

Windows nie chce się włączyć pokazuje się włączyć w trybie awaryjnym itp. robiłem wszystko. Może dyskietka startowa pomorze szukałem w internecie do znalazłem ale nie wiem jakiej użyć.

p.s. system to windows xp
Pomocy

Pozdrawiam

• 0

#2 Aman

Aman

Windows 98/XP/Vista/Ubuntu

• 955 postów

Napisano 11 08 2007 - 12:44

Dlaczego nie chce sie włączyć? Instalowałeś może jakieś nowe sterowniki albo programy. Komputer można uruchomić w trybie awaryjnym? Możesz z tego trybu wykonać przywracanie systemu. Masz podczas uruchamiania systemu do wyboru opcje "Ostatnia dobra konfiguracja"? Dyskietka startowa nic nie da. Z niej możesz tylko uruchomić system z wiersza polecenia.

• 0

#3 Lejto

Lejto

Początkujący

• 81 postów

Napisano 11 08 2007 - 12:46

nie można w trybie awaryjnym nie instalowałem sterowników chodzi mi o dyskietkę startową
  • 0

#4 Aman

Aman

Windows 98/XP/Vista/Ubuntu

• 955 postów

Napisano 11 08 2007 - 13:33

Sam możesz sobie zrobić taką dyskietkę. Potrzebne są pliki Ntldr, Ntdetect.com i boot.ini. Albo ściągnij sobie TO
  • 0

#5 feniks16

feniks16

Początkujący

• 11 postów

Napisano 16 08 2007 - 14:25

ja mam podobny problem. mój winows nie startuje odkąd wyjęłam z niego napęd cd, włożyłam go ponownie ale i tak windows nie chce wystartować. co mam robić?
  • 0

#6 Trivelt

Trivelt

Unix fan

• 406 postów

Napisano 16 08 2007 - 14:29

Jeżeli masz podobny problem postępuj podobnie. Kolega Aman napisał o dyskietce startowej. :sciana:
  • 0

#7 ENIGMA

ENIGMA

Początkujący

• 10 postów

Napisano 16 08 2007 - 23:58

Witam wszystkich

Taki sam problem miałam raz, uruchomilam w systemie awaryjnym i zresetowałam. Otworzyl sie normalnie.
To bylo związane z kartą graficzną władowałam jakąs dziwną grę.

Nie wiem czy to może w czymś Ci pomóc, no ale napisałam
Pozdrawiam
ENIGMA

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych