wieczny error i całkowity brak możliwości wykonania jakiejkowiek operacji
Napisano 28 02 2008 - 20:48
Napisano 28 02 2008 - 23:59
Pliku nie można usunąć głównie z dwóch powodów
1)Ma atrybuty tylko do odczytu i systemowy
2)Blokuje go jakiś proces należy zdjąć blokujący uchwyt
możesz zmienić atrybuty
- w właściwościach pliku resztę atrybutów Poleceniem Attrib -r -s +a <path i nazwa pliku> np. z konsoli odzyskiwania
Zdjąć blokujący uchwyt np. programem : unlocker http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...;Unlocker+1.8.6
zakończyć proces (oprócz oczywiście systemowych Explorer lub usługi np.: RPC - co zakończy się domyślnie restartem kompa)
Są pliki które z poziomu win nie usuniesz i nie skopiujesz np. plik haseł winxp - trzeba trochę bardziej się namęczyć.
Napisano 29 02 2008 - 16:06
// musisz cytować cały post jeżeli jesteś następnym piszącym?
Napisano 29 02 2008 - 20:39
a moja część jest częścią administracyjną i nie moge nic zainstalować przeinstalować nic nic nic...
Jaki masz błąd ?. Masz brak uprawnień czy błąd Explorera
... biorąc właściwości oczywiscie pokazuje sie kochany error...
Hmm... Jaki ?
Spróbuj uruchomić np jakąś instalkę programu poświadczając uprawnienia (Jeśli masz błąd uprawnień)
Wyciąg z Helpa winxp:
Aby uruchomić program jako administrator
W Eksploratorze Windows kliknij plik wykonywalny programu, który chcesz otworzyć.
Naciśnij klawisz SHIFT i przytrzymując go, kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę programu, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako.
Aby zalogować się przy użyciu konta Administrator, kliknij opcję Następujący użytkownik.
W polach Nazwa użytkownika i Hasło wpisz nazwę i hasło konta Administrator, którego chcesz użyć.
Napisano 24 03 2008 - 19:01
przeciez mówie ze nic nie moge zainstalować a i tak formata nie zrobie dla jednego pliku... bo kompa uzywam do gg winampa i opery wiec nie ma sensu... ale wypadałby coś zrobic... wiec chciałem zmienic atrybuty... biorąc właściwości oczywiscie pokazuje sie kochany error... czy to moze byc jakiś wirus?
zapomniałem dodać ze ten plik jest na pulpicie i nie moge nic otworzyć pozatym... bo kiedy tylko otworzę pulpit z innego uzytkownika na komputerze to sie wyłącza... a kiedy wchodze na tym samym uzytkowniku na którym jest owy problem to zaczyna wariować i pokazywać się tysiące ostrzezen errorów itp... kiedy tylko chcę właściwości albo coś z tym plikiem związane = error... kiedy chce usunąć = error.... kiedy to zaznaczę to sie wiesza na pare minut
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych