Kolega kupil obudowe tracer z zasilaczem Tracer 4 LIfe (400W), wentylator jest strasznie glosny i chcialby go wymienic. Pytanie:
1. jakis tani dobry i cichy wentylator do 20zł
2. czy w tym zasilaczu wentylator montuje sie przez wtyczke? (jak nie to jak mozna inaczej zamontowac)
Kolega nie ma niestety kasy na wymiane zasilacza
wentylator w zasilaczu
Rozpoczęty przez
Gość_Tobix_*
, 29 05 2007 10:45
4 odpowiedzi w tym temacie
Gość_Tobix_*
Napisano 29 05 2007 - 10:45
Napisano 29 05 2007 - 12:26
1. Arctic Cooling
2. Podejrzewam, że nie ma tam wtyku na wentylator. Jest on po prostu przylutowany do płytki (ale głowy nie dam, bo go nie widziałem).
2. Podejrzewam, że nie ma tam wtyku na wentylator. Jest on po prostu przylutowany do płytki (ale głowy nie dam, bo go nie widziałem).
Gość_Tobix_*
Napisano 29 05 2007 - 17:33
a jakis konkretny model wentylatora???
Napisano 18 02 2008 - 12:01
nie wiem nie rozkrecalem tej zasilki ale podejrzewam ze ona nie ma wtyczek na wentyla, jest przylutowany. Mialem ta zasilke ale czym predzej sie pozbylem jej
Napisano 23 02 2008 - 19:59
Witam; przeważnie w zasilaczach montowane są wysokowydajne wentylatory o dużych obrotach można pokusić się o wentylator z mniejszymi obrotami o zbliżonej wydajności. Z reguły to obroty decydują o dB wydawanych przez wentylator oraz łożyska do tego z jakiego materiału są skonstruowane. Istnieje możliwość alternatywna wyciszenia zasilacza poprzez zamontowanie wentylatora średnio wydajnego w miejsce poprzedniego i dodatkowo z tyłu zasilacza na zewnątrz. Wszystkie wentylatory o niższych obrotach, wtedy na pewno będzie cicho.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych