Skocz do zawartości

watsup

OFFLINE Ostatnio: 16 04 2012 22:52
-----

Moje posty

W temacie: [6000] Komputer do gier i multimediów

16 04 2012 - 22:55

no ja jednak poczekam ten tydzień co najmniej bo później mogę żałować ...

16 04 2012 - 10:15

@up, racja i właśnie do tego się przymierzam poczekam na te GTX 680 z niereferencyjnym chłodzeniem :)

16 04 2012 - 00:28

Dzięki za poradę jest ona na pewno warta zastanowienia :)
Mam juz dosc czekania ale chciałbym zakupic coś jak najbardziej wydajnego i solidnego w tej kwocie.
Widzę, że poleciłeś SSD na SATA II a nie III dlaczego ?
Ja z tego co czytałem to najmniej się psują SSD Intela więc raczej albo Intel 520 lub Samsung 830, nie wiem tylko czy nie brać od razu 128 - 180 Gb?
Muszę też zakupić OS Windowsa 64 PL o czym nie napisałem wcześniej, klawiaturkę, myszkę i monitor mam już.
Gram na rodzielczości 1920 x 1080 jak by kto pytał :)
Dzięki i pozdrawiam

W temacie: Prosze o pomoc w zakupie: procesor, plyta glowna, ram oraz dysk. Najlepsze p...

27 03 2012 - 10:43

Według mojej obserwacji i wiedzy opartej o rozmowy z ludźmi mającymi w rękach wszystkie te procesorki najbardziej dla ciebie opłacalny (cenowo) jest na ten moment i7 2600K tu masz podobne wnioski po testach http://www.tomshardw...-e,3071-21.html.
Pamięci jak już napisał kolega wyżej to możesz kupić jakieś 1600Mhz aby nie wyrzucać $ w błoto bo nic więcej z nich nie wyciągniesz przy normalnej pracy na programach do obróbki obrazu itp.
Taki kolo ze sklepu komputerowego terra.com.pl testował sam dla siebie kilka rodzajów pamięci ddr3 i stwierdził, że zegary nie wpływały w zauważalny sposób na szybkość i komfort pracy na kompie. Jedyne różnice wynikające z wyższego taktowania były zauważalne tylko w syntetycznym programie testowym.

W temacie: Prosze o pomoc w zakupie: procesor, plyta glowna, ram oraz dysk. Najlepsze p...

27 03 2012 - 10:18

Ciekawy temat widzę, że założyłeś.
Ja osobiście też jestem przed złożeniem kompa i wiele osób z którymi się konsultuje zawsze zwraca mi uwagę, że do programów graficznych najlepiej wypada i7 3930K lub 3820 tu masz test tych procków http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-3930k-3820-test-benchmark,3090.html . Jest to znakomity i wydajny procesor, który bardzo dobrze sie kręci oczywiście w zależności od szczęścia.
Możesz też kupić i7 2700K, które również potrafią nieźle się podkręcać nawet bardziej niż 2600K ale mówię o extremalnych wynikach do których normalnie nikt przy zdrowych zmysłach nie dąży bo grozi to przegrzaniem procka ;)
Płyty jak to płyty trzeba wybierać na poziomie aby się nie grzały i zawsze bież pod uwagę jakie chcesz mieć wyjścia/wejścia PCI-e, usb 3.0 itp.
Pamiętaj o tym, że twoja karta jest już w takim zestawie wąskim gardłem dla procka, on po prostu będzie się przy niej nudził.
Zastanawiam się czy w twoim przypadku nie lepiej kupić jednak coś na podstawce 2011 która jest o wiele bardziej przyszłościowa, za kilkaset zł więcej masz długowieczny zestaw z możliwością upgrade-u po latach jak juz będzie ci brakowało wydajności.
Jeśli chodzi o ceny i sklep to osobiście polecam ci ten sklep http://www.ddr2.pl/Z..._43GHz-701.html
w którym masz gwarancję dobrego zestawu po OC i super ceny.
Ja właśnie czekam na wybraną przeze mnie kartę graficzną, która jest nie dostępna jeszcze w Polsce i Jarek ze sklepu ddr2.pl ściągnie mi ją za bardzo dobre pieniądze (taniej niż jakieś morele.net i inne)
Ogólnie wszystko z nim konsultuję dzwoniąc przez Skype więc sam rozumiesz, że takiej wygody to nie zagwarantuje nam chyba nikt.
Jeśli masz jakieś wątpliwości to wal do niego i on ci doradzi.
Jak już się zdecydujesz to napisz mi co wybrałeś :)