Skocz do zawartości

Zdjęcie

wag200g + windows xp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 kalifaxxx

kalifaxxx

Nowy

• 3 postów

Napisano 02 10 2008 - 15:27

Kupiłem sobie router linksys wag200g
Moje łącze to 1 Mb/s w netii na łączach TP.
Uzywam win xp
Problem pojawia się podczas postępowania zgodnie z kreatorem konfiguracji. Gdy dochodzi do wykrywania routera, wyystepuje komunikat o błędzie. Wszystkie diody, które powinny się świecić, świecą się... Gzy podłączam kabel sieciowy do karty sieciowej, windows wyświetla mi dymek, ze nie mógł przypisać adresu sieciowego do komputera. Do tej pory używałem Sagem fast 800.

Pomocy!

• 0

#2 Lisciu156

Lisciu156

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 02 10 2008 - 15:56

Jeżeli jeden z komputerów, to Laptop, to możliwe jest, że Problem tkwi w adresie MAC, chociarz nie powinno tak być, ponieważ router Kopiuje Macki... Sprawdz, czy dobrze podłączyłeś. A jak nie, to zgłoś się do miejsca, gdzie kupiłeś Router, tam ci powiedzą, w czym błąd, chyba że Router nie bd sprawdny, to go wymienią :D

• 0

#3 kalifaxxx

kalifaxxx

Nowy

• 3 postów

Napisano 02 10 2008 - 16:07

Jeżeli jeden z komputerów, to Laptop, to możliwe jest, że Problem tkwi w adresie MAC, chociarz nie powinno tak być, ponieważ router Kopiuje Macki... Sprawdz, czy dobrze podłączyłeś. A jak nie, to zgłoś się do miejsca, gdzie kupiłeś Router, tam ci powiedzą, w czym błąd, chyba że Router nie bd sprawdny, to go wymienią :D

ruter jest sprawny. problem tkwi w DHCP - automatycznym wykrywaniu IP. zdaje się ze nie działa. a za rady typu zgłos się do sprzedawcy na razie dziekuję...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych