Drugi dzień po wymianie bateryjki i w porządku.
NIc dziwnego się nie dzieje...
Ta niby oryginalna bateria była jakaś dziwna... nsiła ślady użytkowania...
Na razie OK... może to to było...
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: vulcano63
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 1 314
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: Dziwne krzaczki na ekranie podczas startu kompa
27 06 2006 - 22:28
26 06 2006 - 23:43
Włożyłem nową baterię.... komputer nie pracował od wczoraj ok 19godz.
Wystartował bez problemów... ale oczywiście to o niczym nie świadczy... potrzeba dłuższych testów poprawności... oczywiście, _caveMAN, nie spodziewam się cudów po tej operacji przyczyn może być więcej... może to przypadek że teraz ok, zobaczymy później ... Ale na razie dzięki za komentarze... A tak a'propos nikt się z takim mogającym ekranem przy starcie systemy nie spotkał w życiu.... to dziwne że akurat ja miałem takie szczęście...odpowiem jutro jak to działa dalej... i będę szukał jeśli coś będzie nie tak.
Podmienię kolejno: grafikę, zasilacz, pamięć a na koniec MoBo... i w końcu się wyjaśni co to za badziew był... sam jestem ciekaw...
Wystartował bez problemów... ale oczywiście to o niczym nie świadczy... potrzeba dłuższych testów poprawności... oczywiście, _caveMAN, nie spodziewam się cudów po tej operacji przyczyn może być więcej... może to przypadek że teraz ok, zobaczymy później ... Ale na razie dzięki za komentarze... A tak a'propos nikt się z takim mogającym ekranem przy starcie systemy nie spotkał w życiu.... to dziwne że akurat ja miałem takie szczęście...odpowiem jutro jak to działa dalej... i będę szukał jeśli coś będzie nie tak.
Podmienię kolejno: grafikę, zasilacz, pamięć a na koniec MoBo... i w końcu się wyjaśni co to za badziew był... sam jestem ciekaw...
26 06 2006 - 21:17
Karta nie jest podkręcona....działa na normalnych nastawach producenta.
BIOS wgrany najnowszy....
Dziwi mnie tylko komentarz, żeby wyczścić stery... przecież to się dzieje jeszcze przed załadowanie systemu, kiedy sterowniki nie są jeszcze ładowane.
Ale nasuwa mi się pytanko jeszcze - czy wyjęcie bateryjki CMOS (i tak będę wymieniał na nową) lepiej zresetuje BIOS niż zwykłe spięcie zworek???..
Może wtedy ocztyści się BIOS - to mi wyraźnie wygląda na jekiś błąd BIOSU.
BIOS wgrany najnowszy....
Dziwi mnie tylko komentarz, żeby wyczścić stery... przecież to się dzieje jeszcze przed załadowanie systemu, kiedy sterowniki nie są jeszcze ładowane.
Ale nasuwa mi się pytanko jeszcze - czy wyjęcie bateryjki CMOS (i tak będę wymieniał na nową) lepiej zresetuje BIOS niż zwykłe spięcie zworek???..
Może wtedy ocztyści się BIOS - to mi wyraźnie wygląda na jekiś błąd BIOSU.
26 06 2006 - 14:47
Dziwne to bardzo... Podłączyłem ten komp do innego monitora w innym miejscu i może nie od razu ale po 2 dniach też coś takiego mi sięojawiło. Tylko raz.
A tam przecież był inny monitor i kabel.
Dziwne teżbyło, że po takim nietypowym starcie nie mogłem zabootować systemu z dyskietki - dopiero po resecie BIOSU się udało.
Zasilacz to Tagan 2force TG-430-U22 (430W) więc chyba niezły.
A tam przecież był inny monitor i kabel.
Dziwne teżbyło, że po takim nietypowym starcie nie mogłem zabootować systemu z dyskietki - dopiero po resecie BIOSU się udało.
Zasilacz to Tagan 2force TG-430-U22 (430W) więc chyba niezły.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: vulcano63
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość