Witam,
Więc najpierw zacznę od konfiguracji mojego komputera :
Procesor : Core i7 920
Ram : 6 GB DDR3
Karta graficzna : Radeon X1950 Pro
Komputer zaraz po zakupieniu (jakieś 2 lata temu) działał świetnie, lecz niestety przez ostatnie pół roku się to zmieniło. Zdarzało się że np. firefox czy gg potrafiły się dość ostro przyciąć, to samo z grą która powinna bez problemu działać (Football Manager 11). Myślałem, że może to wina systemu (bo zamulał ostro), jednak przeinstalowałem go na nowo (Windows 7 x64) i nic się nie zmieniło. Na dodatek komputer tak raz na tydzień sam się wyłącza (wrażenie jakby prąd wyłączono), ale potem się włączyć nie chce. Tj. muszę upsa wyłączyć, kiedy już komputer nie ma zasilania wcisnąć na przycisk od włączania komputera, wtedy mignie przez sekundę dioda i słychać jakby jakieś zwarcie było. Dopiero wtedy mogę podłączyć zasilanie i komputer się włączy. Dodatkowo nie działa funkcja restartu w Windowsie, tj. komputer zamiast się zresetować to po prostu się wyłącza i trzeba go ręcznie uruchamiać. Próbowałem znaleźć jakiś programów do diagnostyki, żeby sprawdzić czego to może być wina, ale niestety wszystkie programy są dosyć stare i nie wiem którego użyć ;/ To samo z benchmarkami, w 3dmarku06 cpu mi wyszło zaledwie koło 1000 punktów... Ale to też stara wersja jakaś jest.
Poradzi ktoś ?
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam.

Moja zawartość
Nie podano