Skocz do zawartości

Virmaris

OFFLINE Ostatnio: 25 07 2012 13:40
-----

Moje tematy

Logitech G300 Gaming Mouse - Problem z odłączaniem się myszki

21 07 2012 - 18:21

Witam wszystkich. Napisałem tu, ponieważ mam problem, który uniemożliwia mi "profesjonalne" granie. Jestem szczęśliwym (?) posiadaczem myszki Logitech Gaming Mouse G300, która na początku sprawdziła się perfekcyjnie i wszystko było w porządku. Teraz jednak, od jakichś 3 tygodni, zacząłem miewać problem. Mianowicie - co jakiś czas, przeważnie w grze, lub gdzieś gdzie wykonuję dosyć dynamiczne ruchy myszką, myszka losowo się wyłącza, i nie mogę nic robić. Następnie, słyszę odgłos "erroru" windowsowego, po czym odzyskuje kontrolę, najczęściej będąc już martwym w grze kiedy akurat miałem ją wygrać. Swoje domniemania mam takie: styk, który łączy myszkę z kablem jest albo poluzowany, albo uszkodzony, i zależnie jakie ruchy wykonuję, odłącza się; styk usb jest uszkodzony, co jest możliwe bo podłączałem do wielu gniazd i zawsze to samo; to wina jakiegoś programu działającego w tle. Nie mam pojęcia. Sterowniki zaaktualizowałem, mam najnowsze. Teraz czasem myszka rozłącza się mocniej - profile czyli podświetlenie w myszce mruga nieustannie, myszka nie działa, a po chwili przestaje działać również klawiatura. Skoro w pewnym momencie i myszka i klawiatura się rozłączają, to nie chodzi o kabel. A jeżeli nie chodzi o kabel - to już nie mam pomysłów. Nie po to kupiłem myszkę za 200 złotych i klawiaturę za 90 aby teraz randomowo mi się wszystko rozłączało. Aha, i myszka i klawiatura działają ponownie jedynie po restarcie komputera. Naprawdę proszę o pomoc, jak macie jakiekolwiek sugestie, pomóżcie mi. Może trochę przesadzam i za bardzo się denerwuję, ale jednak próbowałem już wielu rzeczy, i nadal to samo.

Wiem, ze to ściana tekstu ale naprawdę proszę o pomoc. Nie wiem co robić z tą myszką, a nie chcę już kupować nowej, bo ta naprawdę spełniała swoje rolę idealnie. Takie małe "[beeep]" a tak przeszkadza. Proszę o pomoc jeszcze raz, jeżeli ktoś potrzebuję jakieś parametry etc, to piszcie.

Pozdrawiam, Przemysław Kijak.