Mam pewien problem, z ktorym walcze od dluzszego czasu i powoli zaczyna brakowac mi pomyslow. Mianowicie:
Komputer jest w miare nowy (6miesiecy). Po zainstalowaniu visty w ktoryms momencie zuwazylem ze po zalogowaniu sie komputer zaczyna wariowac. Zegar chodzi bardzo szybko 1minuta=w ok 3sekundy, menadzer urzadzen pokazuje mi, ze praca procesora skacze od zera do 100% caly czas badz zatrzymuje sie na ok 100%. Pasek narzedzi po chwili traci ten vistowy wyglad i wyglada tak jak jeszcze za starszych windowsow... poprostu wszystko zaczyna wariowac.
Probowalem z vista x64 ang i vista x64 pl. Przy xp`ku wszystko jest w miare normalnie poza tym ze w pewnym momencie np po uruchomieniu gry zaczyna tak jakby przycinac na ok 3 min pozniej na ok 5 min jest spokoj i tak w kolko... nie wiem czy to ma jakis zwiazek... Systemy nie byly zasmiecone a te wszystkie rzeczy dzialy sie zaraz po instalacji i pozniejszej aktualizacji sterownikow.
Probowalem rowniez updatowac biosa ale bez wiekszym zmian dalej to samo. Sprawa jest dla mnie o tyle dziwna i niewytlumaczalna ze to sie dzieje w roznych momentach, np potrafie zauwazyc kiedy przy wlaczeniu komputera to bedzie sie dziac. Juz przy ladowaniu systemu tam gdzie jest ten pasek, ktory lata od prawej do lewej strony normalnie chodzi w miare powoli a jak system zaczyna mi wariowac to 100 razy szybciej. To samo przy samej instalacji windowsa juz zaraz po zbotootowaniu mozna zobaczyc, ze chodzi przyspieszonym tepie. Wiec kombinuje co moze byc tego powodem, az tu nagle bez powodu zaczyna dzialac normalnie i tak chodzi przez 2 dni a pozniej znowusz to samo.
Poczatkowo mysalem ze byc moze to sprawka systemu, vista nie ma dobrej opinii a w szczegolnosci x64 z tego co czytalem i slyszalem. Ale w takim razie jesli to system to czemu u kumpla ta sama wersja dziala a u mnie sa takie problemy. Wiec byc moze to sprawa hardware`owa. Moze cos z plyta glowna a moze procek sie przegrzewa? bo widze ze temperatura w trakcie tych anomali dochodzi nawet do 65stopni po czym wlacza sie alarm a moze zasilacz? Sam juz nie wiem, pomocy
Moj sprzet:
płyta głowna: ASUS M3A78
procek: AMD ATHLON x64 6000
grafika: ASUS GF 9600 GT
pamiec: kingston 2GB 800mhz(jedna kosc)
twardziel: segate 500GB

Moja zawartość
Nie podano