[video] komp-tv brak obrazu na tv
Rozpoczęty przez
goosia
, 01 09 2006 18:31
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 09 2006 - 18:31
podlaczylam kompa pod tv i wszystko dziala (tzn obraz widac na tv, dzwiek jest takze), ale jak wlaczam jakis film w All Player lub Cinema player to glos jest, ale na tv nie ma obrazu z filmu (choc na kompie jest)... czemu tak sie dzieje?? potrzebuje jakis kodekow?? czy moze zmienic cos w ustawieniach?? pozdrawiam i czekam na odp
Napisano 01 09 2006 - 23:39
zainstalowalam i dalej to samo
wszystko jest, ale dalej obrazu w filmach brak
a moze ktos zna nazwe jakiegos konkretnego kodeka?? albo inny pomysl??
Napisano 01 09 2006 - 23:47
Ściągnij z naszego downloadu: https://www.tweaks.pl/download-22.html program GSPOT. On wyświetla jaki kodek jest potrzebny do otwarcia danego pliku.
Napisano 02 09 2006 - 14:43
Prawdopodobnie wszystko bedzie ok po instalacji TV Tool (program do obsługi połączeń komputer-TV). Dobry program, ogromne możliwości.
Napisano 02 09 2006 - 15:07
na tv nie ma obrazu z filmu (choc na kompie jest)
Karta graficzna ATI zakładka: Nakładka-> Opcje trybu klonowania
Przedstawiony przez Ciebie problem tyczy się wyświetlania tylko 2D bez akceleracji (dlatego słyszysz dźwięk). Filmy korzystają z funkcji koprocesora grafiki, dletego zmiana trybu klonowania powinna pomóc!
Napisano 03 09 2006 - 13:32
karte graficzna mam GeForce4 MX 440. oczywiscie doszlam do tego ze trzeba ustawic tryb klonowania, bo bez tego nie mialam w ogole obrazu ani dzwieku na tv
zainstaluje ten prog TV Tool, mam nadzieje ze pomoze... bo jak nie to nie mam wiecej pomyslow dlaczego zadnego filmu nie widac na TV (mimo tego ze pulpit i okienko odtwarzacza filmow widac)....
Napisano 03 09 2006 - 20:16
dobra
zainstalowalam TVTool i wszystko dziala
dziekuje wszystkim za pomoc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty