Skocz do zawartości

Zdjęcie

[video] komp-tv brak obrazu na tv

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 goosia

goosia

Początkujący

• 18 postów

Napisano 01 09 2006 - 18:31

podlaczylam kompa pod tv i wszystko dziala (tzn obraz widac na tv, dzwiek jest takze), ale jak wlaczam jakis film w All Player lub Cinema player to glos jest, ale na tv nie ma obrazu z filmu (choc na kompie jest)... czemu tak sie dzieje?? potrzebuje jakis kodekow?? czy moze zmienic cos w ustawieniach?? pozdrawiam i czekam na odp :D

• 0

#2 caveman

caveman

Tweaks.pl team

• 368 postów

Napisano 01 09 2006 - 21:36

Zainstaluj K-Lite Codec Pack.

• 0

#3 goosia

goosia

Początkujący

• 18 postów

Napisano 01 09 2006 - 23:39

zainstalowalam i dalej to samo :D wszystko jest, ale dalej obrazu w filmach brak :D a moze ktos zna nazwe jakiegos konkretnego kodeka?? albo inny pomysl??
  • 0

#4 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 01 09 2006 - 23:47

Ściągnij z naszego downloadu: https://www.tweaks.pl/download-22.html program GSPOT. On wyświetla jaki kodek jest potrzebny do otwarcia danego pliku.
  • 0

#5 goosia

goosia

Początkujący

• 18 postów

Napisano 01 09 2006 - 23:55

sciagne ale czy to cos pomoze? ja na kompie mam obraz i dzwiek i kazdy film mi sie otwiera, tylko w tv jest glos a nie ma obrazu;/

no wlasnie, sciagnelam... i do filmu, ktorego mi nie pokazuje w tv, potrzebne sa kodeki ktore juz mam zainstalowane :D
  • 0

#6 -=-IGLAK-=-

-=-IGLAK-=-

Jesteśmy tutaj, aby pomagać.

• 30 postów

Napisano 02 09 2006 - 14:43

Prawdopodobnie wszystko bedzie ok po instalacji TV Tool (program do obsługi połączeń komputer-TV). Dobry program, ogromne możliwości.

#7 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 02 09 2006 - 15:07

na tv nie ma obrazu z filmu (choc na kompie jest)

Karta graficzna ATI zakładka: Nakładka-> Opcje trybu klonowania

Przedstawiony przez Ciebie problem tyczy się wyświetlania tylko 2D bez akceleracji (dlatego słyszysz dźwięk). Filmy korzystają z funkcji koprocesora grafiki, dletego zmiana trybu klonowania powinna pomóc!
  • 0

#8 goosia

goosia

Początkujący

• 18 postów

Napisano 03 09 2006 - 13:32

karte graficzna mam GeForce4 MX 440. oczywiscie doszlam do tego ze trzeba ustawic tryb klonowania, bo bez tego nie mialam w ogole obrazu ani dzwieku na tv :D zainstaluje ten prog TV Tool, mam nadzieje ze pomoze... bo jak nie to nie mam wiecej pomyslow dlaczego zadnego filmu nie widac na TV (mimo tego ze pulpit i okienko odtwarzacza filmow widac).... :D
  • 0

#9 goosia

goosia

Początkujący

• 18 postów

Napisano 03 09 2006 - 20:16

dobra ;) zainstalowalam TVTool i wszystko dziala ;] dziekuje wszystkim za pomoc ;]

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: brak obrazu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych