Skocz do zawartości

valhalla222

OFFLINE Ostatnio: 04 08 2008 09:27
-----

Moje posty

W temacie: Vista Ultimate 64 a gry - zawieszanie

03 08 2008 - 13:28

Okazuje się jednak , że jeszcze był inny problem od którego zawieszał się system. W dzienniku zdarzeń, w zakładce system, odkrylem kolejny powtarzający się błąd:

,,Serwer DHCP 192.168.1.1 odmówił dzierżawy adresu IP 192.168.1.100 dla karty sieciowej o adresie 001D7DD2AB16. (Serwer DHCP wysłał komunikat DHCPNACK)"

oraz:
,,Nie można zainicjować pakietu zabezpieczeń Kerberos dla uwierzytelniania po stronie serwera. Pole danych zawiera numer błędu."

Opisane wyżej błedy pojawiały się w dzienniku pod tematem: HttpEvent. To one były odpowiedzielna za zawieszanie wszystkich gier, zwłaszcza podczas grania online. W single player sporadycznie. Jednym sowem nie można było grać.

Jak się okazuje Microsoft 15 licpa 2008 r. wydał poprawkę zawierającą łatę na błąd HttpEvent do Visty. Zainstalowałem i jest po problemie. Testowałem system na wszystkioch dostępnych mi grach i chodzi teraz bez zarzutu.

Oto łatka dla zawieszającej się usługi EventLog:

http://www.techit.pl/Aktualnosci/View.aspx...sluga+event+log

Druga łatka jest na Vistę zawieszającą się pod wpływem obciążeń grafiki:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...ajaca+sie+Viste

ta ostatnia wydana została 20 lipca 2008.

pozdrawiam

25 07 2008 - 20:55

Heh. Wyszło jednka, że to nie GG stwarzao problem. Okazało się że problem robił MOH Airborne. Metodą prób i błędów jakoś doszedłem do tego. Grę wywaliłem. Najgorsze że kupiłem ją 2 tygodnie temu gdy była jeszce po 130 zł! W tym tygodniu w większości sklepów internetowych przeceniono ją poniżej 50 zł (lol). Teraz wszystko chodzi w jak najlepszym porządku. Pewnie będę musiał zrobić oddzielną partycję na XP, lub zainstalowac go na innym dysku, aby sobie pograć w MOH'a. pozdr.

21 07 2008 - 15:12

Wydaje się że znalazłem receptę na ten zawias. Wystarczyło odinstalować GG. Teraz wszystko chodzi dobrze: COD2, COD4, Crysis, MOH Airborne. Mam nadzieję że tylko ta aplikacja stwarzała mi problemy. pozdr.