Skocz do zawartości

trybun

OFFLINE Ostatnio: 20 06 2008 18:31
-----

Moje posty

W temacie: Instalacja programów

20 06 2008 - 18:31

Z braku pomysłów zacząłem przeszukiwać net, okazało się że ten problem jest dość powszechny. Oprócz wymienionej przeze mnie poprawki należy odinstalować poprawkę KB925902 oraz odinstalować programy upiększające np: Crystal XP

Poprawki w systemie nie było, ale z odinstalowaniem nakładki upiekszającej Energize to strzał w dziesiątke.
Po odinstalowaniu tego tatłajstwa opera i inne programy instalują się bez problemu.
Wielkie dzięki za pomoc!Dołączona grafika!

W temacie: Instalacja programów

19 06 2008 - 23:21

Zainstaluj tą poprawkę:
http://www.microsoft.com/downloads/details...ckInfoContainer

Nie można jej zainstalować ponieważ w zainstalowanym w moim xp sp3 jest nowsza wersja

W temacie: Dlaczego ikony w zasobniku nie włączają się automatycznie

11 06 2008 - 16:40

Co do grafiki NVIDIA, to spróbuj w ustawieniach programu odznaczyć żeby się nie pojawiło w zasobniku i potwierdzić. Potem robisz to samo tylko, że zaznaczasz i potwierdzasz.

To okienko do zaznaczania było nie aktywne. Przed chwilą zrobiłem reinstalkę sterownika i jak na razie ikonę widać :confused:

11 06 2008 - 10:17

Hmm, pogrzeb jeszcze w tym tray factory a jak nie to spróbuj jeszcze SysTrayX.
Zakładam że w Gdata i styleXP masz zaznaczone pokazywanie ikon w zasobniku, może przeskoczyły ci natomiast do auto ukrywania?
Wybacz stary, rozkładam bezradnie ręce :confused:

Te programiki niestety nie pomogły, ale połowicznie udało mi się rozwiązać ten problem przeciągnięciem ikonek do autostartu. Udało się to z antywirusem i kilkoma innymi programami ale z grafiką nvidii już nie cholera wie gdzie ta trayikona jest. Tym niemniej dziękuje za pomaganie i zainteresowanie :banana:

10 06 2008 - 22:08

Przeczyściłeś komputer antywirusem i anty-malware? Czasami jakieś świństwo może blokować ikony. Zazwyczaj programy jak ten tray factory odzyskują zgubione ikony.

Oczywicie że przeskanowałem system. Taka historia zdarza mi się gdzies od roku, w tym czasie miałem 4 reinstalki systemu i zawsze jest tak samo- tydzień, dwa wszystko gra i nagle ikony znikają.
A w tym programie tray factory nie widzę opcji wyszukiwania zagubionych ikon