Skocz do zawartości

teegan

OFFLINE Ostatnio: 13 02 2010 19:52
-----

Moje posty

W temacie: konfiguracja acces point'a

11 02 2010 - 20:29

router black box, ap tl-wa500g, tych podlaczen na razie ci nie powiem bo po to musze na strych wlazic a teraz nie za bardzo moge ;) ale w tych poleceniach ipconfig znalazlam ze DHCP jest włączone chociaz i tak nie wiem co to oznacza B) ale dzwonilam do gosci od ktorych mam internet i jutro ktos ma przyjechac i mi to podlaczyc ;) jak juz bede wszystko miala to dam znac ;) a do przegladarki wpisywalam 192.168.1.1 tak bylo w instrukcji napisane :) ale juz jutro wszystkiego sie dowiem o ile zrozumiem ale przynajmniej bede miala dobrze podlaczone :) dzieki za pomoc

11 02 2010 - 18:06

laptop z routera przez kabel dziala bo chwilowo mam popsuty stacjonarny i teraz uzywam tylko takiego polaczenia ;)
w ap jest z tylu tylko jedno wyjscie lan. nie ma wan
jak podlaczam ap(lan) do routera wan lub lan jest ciagle to co wczesniej na rysuneczkach wrzucalam
w konfiguracje ap nie wiem jak i nie umiem wejsc niestety :/ w instrukcji jest podany numer ktory trzeba wbic w przegladarke zeby go skonfigurowac ale ta strona w ogole nie dziala a poza tym nie wiem jak inaczej moglabym to zrobic ;) pisalam ze moja wiedza na ten temat jest baaaaaardzo ograniczona - jest mniej wiecej na poziomie mojej prababci ;) dlatego prosilam o opisy krok po kroku B) no i dalej nic nie udalo mi sie zrobic :/

11 02 2010 - 16:53

tzn?? mam juz te DHCP ustawione czy dopiero mam to zrobic?? jezeli mam zrobic to jak i gdzie?? strona podana w instrukcji nie dziala a jak wchodze w przegladarce przez ten numer ip ktory jest na AP podany to wyswietlaja sie te wszystkie ustawienia mojego routera a tam nigdzie nie ma takich opcji jak napisali w intrukcji zeby w sieci wlan dodac ap :/

11 02 2010 - 11:48

podlaczylam pod lan ale nadal nic. jest takie cos:
Dołączona grafika
i internet dalej nie działa. gdzies czytalam ze trzeba te polaczenia ipv4 i 6 skonfigurowac i w instrukcji niby jest napisane jak to zrobic ale ja mam windowsa 7 od niedawna i jeszcze nie za bardzo sie orientuje co gdzie jest a ta instrukcja jest napisana nawet nie wiem pod jaki system bo u mnie w tym miejscu takich rzeczy nie ma i w ogole nie moge u siebie znalezc tych rzeczy ktore sa napisane w instrukcji :/ tam sa takie instruktarzowe rysuneczki:
Dołączona grafika
tyle ze ja u siebie takiego czegos nie potrafie znalezc :/

W temacie: jaki acces point wybrać?

07 02 2010 - 17:28

dzieki bardzo mysle ze wlasnie na niego sie zdecyduje. nie wydaje sie skomplikowany, ma sporo pozytywnych opinii i cena jak najbardziej mi odpowiada :P dzieki za pomoc