- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: szczurek83
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 16
- Odwiedzin: 1 427
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Kwiecień 2, 1983
-
-
Moje posty
W temacie: Komputer mi muli
13 02 2008 - 15:43
No nurek nie mogę sie z tobą zgodzić. Miałem raz 2 kostki, jedna 1 giga druga 512 mega. Miały rożne częstotliwości i cholernie sie ze sobą "gryzły". Czy to wina częstotliwości tego nie wiem, ale faktem jest że nie współpracowały ze sobą i miałem przez to problemy, gdzie mulenie kompa to tylko jedna z wielu niedogodności jakie wynikły z połączenia tych kosteczek. Nie dało rady aby obydwie chodziły. 512 poszła na sprzedaż
. (Dodam ze wszystko bylo z nimi OK) <--- to tylko tak a propos wypowiedzi poprzedniej
.
W temacie: Komputer mi muli
13 02 2008 - 11:37
Ej a tak na marginesie (bo od cholery masz tych kości) czy wszystkie maja identyczna częstotliwość?
W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza
12 02 2008 - 11:58
mialem podobny problem.... aby zdiagnozowac czemu mi sie samoczynnie restartowal najpierw w windowsie (XP) (INSTRUKCJA NIŻEJ). Problem nie ustapil ale zamiast restartu kompa pojawiac mi sie zaczal NIEBIESKI EKRAN STOP
i juz wiedzialem co bylo problemem (niekompatybilnosc sterownikow od modemu USB) Zrobiles to ?
1a. W celu uzyskania normalnego dostępu do komputera (jeśli restartuje się automatycznie) przejdź do Start->Uruchom->services.msc i a następnie do : Zdalne wywoływanie procedur (RPC)->prawy przycisk myszy->Właściwości->zakładka Przywracanie->Pierwsza awaria/Druga awaria/Dalsze awarie->zmienić na 'Uruchom usługę ponownie'. <----- o tak sie to robi tylko ze w Xpeku zakładka nazywa sie ODZYSKIWANIE i zamiast awaria jest uzyte slowo "błąd" i zmieniasz je wszystkie na Uruchom usługę ponownie'.
albo jeśli to nie zadziała każ mu nie podejmować żadnych działań.
1a. W celu uzyskania normalnego dostępu do komputera (jeśli restartuje się automatycznie) przejdź do Start->Uruchom->services.msc i a następnie do : Zdalne wywoływanie procedur (RPC)->prawy przycisk myszy->Właściwości->zakładka Przywracanie->Pierwsza awaria/Druga awaria/Dalsze awarie->zmienić na 'Uruchom usługę ponownie'. <----- o tak sie to robi tylko ze w Xpeku zakładka nazywa sie ODZYSKIWANIE i zamiast awaria jest uzyte slowo "błąd" i zmieniasz je wszystkie na Uruchom usługę ponownie'.
10 02 2008 - 22:13
dzięki jeszcze raz NUREk po raz kolejny strzał w 10 ;-). Tylko trochę za późno bo już bylem na tej stronce Microsoftu i jak na razie wszystko picuś glancuś elegancuś. Co nie zmienia faktu ze twoje porady (w gruncie rzeczy) były najcelniejsze :-).
08 02 2008 - 17:45
BTW
chyba powinienem o to wczesniej zapytac..... Przejscie w tryb PIO i naprawa tego to jedno ale teraz chcialbym sie was zapytac CZEMU MI PRZESKAKUJE W TeN cholerny tryb PIO? od czasu jak juz wiem jak to odmienic nurtuje mnie 1 kwestia jw.
W przeciagu 5 dni w ten [beeep] tryb wbił mi sie 5 razy .... CZEMU??? przecie komp w środku jest nieruszany jak było tak jest taśmy na swoim miejscy wszystkie nie przekładane.... jakieś sugestie ? :-)
W przeciagu 5 dni w ten [beeep] tryb wbił mi sie 5 razy .... CZEMU??? przecie komp w środku jest nieruszany jak było tak jest taśmy na swoim miejscy wszystkie nie przekładane.... jakieś sugestie ? :-)
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: szczurek83
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość