Skocz do zawartości

szadzik

OFFLINE Ostatnio: 04 11 2007 23:39
-----

Moje tematy

problem ze słuchawkami

04 11 2007 - 21:44

Witam wszystkim na forum. jestem tu nowy:-)

Tak więc postaram sie dość jasno opisac moj problem.. Jestem graczem w Counter-strike'a i liczy się dla mnie uczucie przestrzeni dźwięku w grze, miałem jednak wrażenie że z moimi słuchawkami coś jest nie tak.. Zacząłem sprawdzać i doszedłem o co chodzi.

Do karty dźwiękowej (zintegrowany SoundStorm na płycie Epox 8rda+) mam podłączoną wieże, nie lubie używać sluchawek w innych sytuacjach niż gra. Tak więc słuchawki podłączam przez wejście na obudowie z przodu obudowy, przez co nie musze za każdym podłączeniem słuchawek wyjmowac kompa, odpinac wieże, podpinac sluchawki i wszystko na odwrot jak chce z powrotem wieże...

Grając miałem cały czas wrażenie że coś jest nie tak, okazało się że w prawym uchu gra mi dźwięk z lewego i w lewej słuchawce dźwięk z tej prawej (sprawdziłem na winampie jak jest suwak i nie tylko) przez co w grze mam problem bo jak słysze że ktoś idzie z jednej strony to on tak naprawde idzie z tej drugiej. Gdy podłączam słuchawki bezpośrednio do karty dźwiękowej wszystko jest elegancko, dźwięk tej słuchawki która ma być właśnie w tej..

Do tego kto doczytał aż tutaj i chciałbym pomóc mam pytania..
Co moge zrobić żeby podłączając słuchawki do wejścia na obudowie mieć dźwięk we właściwej słuchawce?
Może są jakieś programy zmieniające orientacje dźwięku czy coś? Nie wiem..

Tak wiem dziwny problem ale irytował mnie już dłuższy czas i postanowiłem sie gdzieś nim podzielić;)
Pozdrawiam, szadzik