Skocz do zawartości

suchoparek

OFFLINE Ostatnio: 12 06 2010 13:35
-----

Moje tematy

Monitor 22/24" - co sprytniejsze

22 11 2008 - 03:00

W styczniu będe zmieniać całego komputra, obecnego crt-ka 19" chce zamienić na jakąś panorame lcd. Początkowo wydawało mi się, że im większy lcd tym lepszy, no ale zacząłem sie zastanawiać czy aby na pewno 24" to będzie taka wypasiona opcja, czy nie będzie to niepotrzebne wywalenie kasy itp. Stąd moje pytanie do osób używających na codzień takich potworów, jak to się sprawdza w praktyce, czy natywna rozdzielczość (1920x1200) nie jest męcząca., itp. Zastosowanie komputra w moim przypadku: programowanie, ale i zwykłe codzienne używanie. Czas pracy - całkiem spory. Gry prawie wcale (głównie z braku czasu i potrzebnej mocy obliczeniowej w obecnej konfiguracji).
No i druga opcja - jakiego typu grafiki (układ/pamięć) są najbardziej sensowne dla monitorów 24 (no i ew 22 też)? Oczywiście z uwzględnieniem nie dużej ilośći godzin spędzonej na graniu ale i tego, żeby się to nie czołgało gdybym jednak zapuścił jakąś gierę (szczególnie w przypadku 24). Zaznaczę, że nie interesują mnie opcje spinania kilku grafik.