sprzętowy i programowy ?
Rozpoczęty przez
Speed222
, 03 05 2008 18:31
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 05 2008 - 18:31
witam! mam taki problem: mam router na którym mogę włączyć firewalla (czyli mam sprzętowego), ale zastanawiam sie czy by jeszcze nie zainstalować sobie programowego konkretnie Jetico! i tu pada moje pytanie: czy dobrze jest mieć takiego i takiego? czy nie będą sie gryzły?? jeśli miałbym wybrać któregoś to którego wybrać tego co mam na routerze czy zainstalować sobie Jetico (lub innego)?
Napisano 03 05 2008 - 21:14
Możesz mieć oba włączone, w routerze oraz jakiś software. Masz wtedy podwójne zabezpieczenie, a co do gryzienia no to różnie może się zdarzyć. Najlepiej zainstaluj i sam oceń czy Ci czegoś nie blokują.
Napisano 07 05 2008 - 11:59
Firewall sprzetowy to dobrze zabezpieczenie przed atakami z zewnatrz - zwlaszcza wscibskimi malolatami eksperymetujacymi z programami do wlaman.
W zaleznosci co posiadasz i od konfiguracji poziom zabezpieczen moze byc na bardzo podstawowym poziomie (ukrycie komputerow za firewallem dla sieci zewnetrznej) lub pelna ochrona z blokowaniem polaczen, filtrowaniem www ze wzgledu na tresc.
Niezaleznie przyda sie zainstalowac przynajmniej antywirus, a firewall z mozliwoscia wzkazywania konkretnych programow i portow do blokowania.
Niestety nie znam Jetico, ale jesli potrafi samodzielnie reagowac na potencjalne zagrozenia to super
W zaleznosci co posiadasz i od konfiguracji poziom zabezpieczen moze byc na bardzo podstawowym poziomie (ukrycie komputerow za firewallem dla sieci zewnetrznej) lub pelna ochrona z blokowaniem polaczen, filtrowaniem www ze wzgledu na tresc.
Niezaleznie przyda sie zainstalowac przynajmniej antywirus, a firewall z mozliwoscia wzkazywania konkretnych programow i portow do blokowania.
Niestety nie znam Jetico, ale jesli potrafi samodzielnie reagowac na potencjalne zagrozenia to super
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty