Skocz do zawartości

Zdjęcie

spowolniony komputer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Emilka806

Emilka806

Początkujący

• 19 postów

Napisano 27 08 2008 - 14:08

Mam system xp home...i 128 MB pamięci ram....co powinnam zrobić żeby przyśpieszyś jego pracę? czy muszę tylko zwiększyć tę pamięć? czy coś jeszcze? badz czym to może być spowodowane...?

• 0

#2 Mironov

Mironov

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 27 08 2008 - 14:33

No więcej pamięci na pewno by się przydało...Podaj resztę konfiguracji kompa

http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=5989 - poczytaj

• 0

#3 Emilka806

Emilka806

Początkujący

• 19 postów

Napisano 27 08 2008 - 17:43

1,20 GHz AMD Duron
Karta graficzna NVIDIA GeFoforce2 MX 100/200

a co jeszcze można zrobić z nim? a jakie jeszcze dane chcesz wiedzieć?
//
a gdybym zdecydowała sie kupić nową jednostkę centralną? to fo powinna mniej więcej zawierać by wszystko sprawnie chodziło?

dostałam namiary od kolegi i chciaąłbym się dowiedzieć czy taki komp jest już w miarę dobry i ile złożenie mw by kosztowało>

teraz podam parametry
intel pentium d 925 dwurdzeniowy 2 * 3.0 GHz
1GB RAM
dysk twardy 120 lub 250 GB
karta graficzna gforce 8600gt 256MB
  • 0

#4 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 28 08 2008 - 08:54

a gdybym zdecydowała sie kupić nową jednostkę centralną? to fo powinna mniej więcej zawierać by wszystko sprawnie chodziło?

dostałam namiary od kolegi i chciaąłbym się dowiedzieć czy taki komp jest już w miarę dobry i ile złożenie mw by kosztowało>

teraz podam parametry
intel pentium d 925 dwurdzeniowy 2 * 3.0 GHz
1GB RAM
dysk twardy 120 lub 250 GB
karta graficzna gforce 8600gt 256MB

Jak nie grasz to zestaw ok, tylko nie kupuj na allegro.pl jeżeli grasz np.w simsy i boisz się, że nie pójdą to się odpalą :)
  • 0

#5 Konioklonio

Konioklonio

Stały użytkownik

• 245 postów

Napisano 28 08 2008 - 08:57

Powiedz nam emilka ile mniej więcej mogła byś przeznaczyć na ten komputer ??
Jeśli nie uzywała byś go do gier to
Pentium dual core E2180
Jakas niedroga płytka pod intela (na intelu sie zbytnio nie znam)
1 gb ram ddr2 667 albo 800 mhz
Do internetu wystarczy ci GF8500 z pasywnym chlodzeniem
Hdd Seagate Barracuda 160GB
Do tego wentylator do obudowy bo grafa z pasywem to trzeba to gorąco wyciągnąć

Taki zestaw z jakąs tańsza płytką główną kosztował by mniej więcej 1000-1100 zł.Do internetu i mało ymagających zajęć jak znalazł

-----------------------

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

#6 Emilka806

Emilka806

Początkujący

• 19 postów

Napisano 28 08 2008 - 10:21

no tak 1200 ziko moge przeznaczyć...nie gram w żadne gry bo nie mam po prostu na TO CZASU...więc taki typowy komp do ściągania filmów muzyki obróbki zdjęć...ogólnie neta...nie zawieszający się....chodzący w miarę szybko...głownie to korzystam z neta i worda to dla mnie podstwa

ostatnio słyszałam że przy pamięci ram 1 GB to komp jeszcze chodzi wolno dopiero przy dwóch GB tak jak powinien to prawda?

na alllegro to ja nic nie kupuje...chcę po prostu pójść do komputerowego i powiedzieć z czego ma się składać...
  • 0

#7 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 28 08 2008 - 12:12

Witaj:
CPU- AMD Link, dwu rdzeniowy technologia 65µn, małe zapotrzebowanie na moc 45W. Cena 225zł
Pamięć - RAM Link, pamięć w jednym pakiecie jednostronna czyli praca pamięci na max częstotliwości 800MHz co znacznie przyśpiesza pracę komputera. Cena 99zł
Płyta główna - Link, masz do płyty dołączone pełne oprogramowanie, do tego GF 6100 na początek ci wystarczy (sam mam taką i pod to co będziesz robiła wystarczy). Cena 125zł
Dysk twardy - Link, bardzo szybki dysk z szybkim dostępem do danych oraz szybkość wyszukiwania. Cena 125zł
Nagrywarka - Link, szybka cicha nagrywarka, czyta płyty z lekkimi rysami wzdłużnymi co nie każda nagrywarka ma możliwość, brak pełnego oprogramowania masz tylko sterowniki plus Nero expres, Nero 6 lub inne możesz dokupić. Cena 82zł
Zasilacz - Link, bardzo dobrej jakości zasilacz z zapasem mocy umożliwiający dodanie do zestawu dodatkowej nagrywarki, karty graficznej czy dysku twardego bez obawy że braknie mocy w zasilaczu. Cena 220zł
Obudowa - Link, masz możliwość instalacji dodatkowych wentylatorów z przodu i z tyłu obudowy, nie będziesz miała problemu z dodatkowym chłodzeniem całej elektroniki w komputerze wraz z twardym dyskiem. Cena 125zł
Całość możesz kupić w każdym sklepie komputerowym wystarczy że podasz wszystkie detale z jakich mają złożyć ci komputer.
Cena całego komputera to 1001zł plus kosz wysyłki.
Powodzenia

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych