Skocz do zawartości

spikee88

OFFLINE Ostatnio: 15 07 2008 06:44
-----

Moje tematy

problem z napedem

08 07 2008 - 18:26

mam taki problem:
gdy do napedu wkladam plyte cd lub dvd wszystko wydaje sie w porzadku slychac jak naped smiga lecz po pewnym czasie nic sie nie dzieje, gdy wchodze w ten dysk (sprawdzalem pare plyt) okazuje sie system rozpoznaje pliki na dysku jako pliki RAW ( w zakladce wlasciwosci ) ale po za tym nic wiecej 0 miejsca wolnego i 0 bajtow miejsca zajetego. chcialbym przywrocic komputer do poprzedniego stanu czyli zeby pliki byly widziane jako fat32 (na partycji c mam taki rodzaj plikow) nie chcem zadnego programu ktory otwiera RAW ani nie chcem tez posuwac sie do formata ( kiedys mialem na pendrivie taki problem i pomoglo sformatowanie) mam nadzieje ze uzyskam tutaj pomoc bo probowalem juz na innych forach i tam nie doczekalem sie niestety odpowiedzi.. ;) wielkie dzieki

phoenix bios - acer aspire 3690

08 07 2008 - 18:16

witam. mam takie pytanie: gdy wchodze do biosu nie moge sie dostac do zakladki ADVANCED tzn, moge w to wejsc ale wyswietla mi sie tylko infrared port (fir) : [disabled] i nic wiecej nie moge z tym zrobic. slyszalem ze jest mozliwosc wejscia w cos w rodzaju drugiego biosu ktory jest ukryty i trzeba uzyc do tego kombinacji klawiszy ctr+g lub h lub f1 albo f11. w moim wypadku zadna z tych kombinacji nie dziala.... z gory dzieki za jakakolwiek pomoc