Witam,
komputer kupiłem na allegro i był używany, na początku nie było problemu, pulpit itd działało wszystko sprawnie, nawet odpaliłem grę, która była zainstalowana i spoko wszystko działało, lecz po ściągnieciu i zainstalowaniu przeglądarki Chrome zauważyłem że pojawia się strasznie dużo pikseli i było tak tylko w przeglądarce o.O
następnie zainstalowałem Steam i w tym programie też burza pikseli.. lecz po odpaleniu CS:GO wszystko działało normalnie..
Oglądałem jakieś filmiki na youtube, ale tragicznie to wyglądało zmieniało kolor i w ogóle..
Dzisiaj postanowiłem przeinstalować system na Win8, bo taki posiadam oryginalnie, a wcześniej był zainstalowany Win7. Instalacja przebiega bez problemu, lecz już na oknie do logowania widać burzę pikseli, a po zalogowaniu tylko błękitne tło i migający co jakiś czas na dole pasek startu... ![]()
Pomożcie, bo nie wiem co może być przyczyną takiego czegoś.. Karte graficzną podłączałem do monitora przez DVI oraz próbowałem też do TV przez HDMI i taki sam efekt. Włożyłem również moją starą karte graficzną do tego komputera i dalej ten sam problem więc raczej można wykluczyć że to uszkodzona karta, ale nie mam jakiegoś innego pomysłu
Specyfikacja komputera:
procesor i7 2600
graficzna GTX 770
RAM 16GB
płyta główna: ASRock P67 Pro3
zasilacz: Thermaltake Toughpower 650W GOLD
dysk: SSD 250GB
Dzisiaj zainstalowałem ponownie Windows 7 i komputer działa normalnie, przechodzi testy 3D Mark, lecz wszystko się sypie gdy otwieram jakieś filmy na youtube i ogólnie podczas przeglądania internetu.. Zainstalowałem najnowesze sterowniki karty graficznez oficjalne strony, Net Framework 4,5 oraz sterowniki płyty głównej.
Ma ktoś pomysł dlaczego tak sie może dziać ? Wrzuce za chwile zdjecie i filmik z tego co sie dzieje na komputerze.
Zauważyłem że problem pojawia się w przeglądarkach typu Mozilla i Chrome, a w IE działało wszystko dormalnie do czasu aż zrobiłem aktualizacje i wskoczyła wyższa wersja.. ;/

Moja zawartość
Nie podano