Skocz do zawartości

Zdjęcie

specyficzna płyta gł. pod AMD (dźwięk!)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 blejdd

blejdd

Nowy

• 4 postów

Napisano 02 06 2008 - 11:46

Witam!

W chwili obecnej posiadam płyte główną Asus A8n-sli se jednak padła na tej płycie karta muzyczna i jestem zmuszony kupić nową, gdyż zależy mi na złączu coaxialnym na płycie głównej, a osobno jesli kupie karte muzyczną z coaxialnym złączem bedzie to koszt jakies 350 zl., wiec kompletnie sie nie opłaca.

Ale do rzeczy...

Bardzo bym prosił o porade jaką kupić płyte główną pod procesory amd, wazne: zalezy mi na bardzo dobrej karcie muzycznej zintegrowanej ze złączem coaxial. Sprzętu nie zamierzam krecic wiec nie potrzebuje plyty glownej z dobrym O/C, chce cos stabilnego,trwalego i wydajnego. W chwili obecnej moj sprzęt to:

amd64 3800+
asus a8n sli se
2 gb ram ECC HP (jedna kosc)
galaxy geforce 7300gt PCI-express

obudowa moja: http://www.allegro.pl/item369651421_obudow..._montazowe.html

Płyta główna, którą chce kupić nie musi posiadać żadnego zestawu chłodzącego chipset poniewaz posiadam własny założony na chipset radiator thermalright (dosyc spory).

Kolejna sprawa to procesor: chce zmienic swoj amd64 z racji tego, ze chcialbym plyte przystosowana pod 2-4 rdzenie amd, w zwiazku z tym jaki procesor polecicie do nowej plyty glownej? (na procesor rowniez mam wlasne chlodzenie pasywne w postaci: Thermaright Ultima-90I + wiatrak arctic cooling)

KOSZT płyty głownej max: 380 zl.
KOSZT procesora: max 380 zł.

z góry bardzo dziekuje za pomoc!

• 0

#2 neomagnet

neomagnet

Obserwator

• 8 postów

Napisano 16 06 2008 - 13:19

C2D E7200, a mobo to szukaj z odpowiednim wejściem, bez problemu znajdziesz bo jest duzo. Tylko napisz co znalazłeś to pomogę Ci wybrać. Pamięci sprzedaj, kupisz za nie nawet 4GB ddr2. Skok wydajności będzie ogromny.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych