Servus!
Mam od niedawna taka zagwostke, oto jestes posiadaczem twoch routerow Asmaxa i Dlinka. Asmax jest podlaczony do Internetu ( neo 6MB\s ). Mam podlaczone do tego 3 komputery i 2 laptopy. Jako ze znajduje sie teraz na emigracji mieszkam w niemczech od ponad 12 miesiecy ( Autschauschjahr 2006/2007 ) pisanie jak i mowienie po polsku sprawia mi troche klopotow dlatego tez postanowilem sobie ze przygotuje jeden rysunek ktory przedstawi sytuacje w moim rodzinym domu w Polsce. Oto on
Rysunek 1
Okay teraz moje pytanie, chce sie pozbyc tych dwoch routerow i zakupic jeden dobry reuter ktory bedzie mial opcje WiFi. Ten stary Dlink wcale sie nie sprawdzil, w domu na pierwszym pietrze (rys) nie zawsze lapal sygnal we wszytskich pokojach. czasem sam z siebie tracil polaczenie i podem zwonu go znajdowal. Dlatego tez mam tego dosc wiec szukam czegos lepszego. Ten nowy router bedzie stal w piwnicy dlatego tez potrzebuje czegos mocnego. Nie pytajcie sie mnei jakie grube sa sciany bo nie jestem tego wstanie powiedziec poniewaz jeszcze nie mieszkam w polsce ( jeszcze 3 miechy ).
Aha no i jeszcze jedno pytanie o antene. Jesli na rynku nie ma jakiegos mocnego routera to moze kupic jakis splapszy router wspomagany dodatkowa antena ktora zamontowal bym na pierwszym pietrze? Namalowalem to tez na rysunku.
Okay to tyle.
Dann wünche ich euch 'nen schönen Tag.
Servus
snower

Moja zawartość
Nie podano