Dzięki za pomoc
slyszeliscie cos o tym ?
Rozpoczęty przez
ganczi14
, 05 04 2007 21:02
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 04 2007 - 21:02
Doszła mnie wiadomość że w Windows Vista nie można sciągać z neta filmów, mp3, gier itp. Podobno system to wszystko sprawdza i jak wykryje film itp. komp zostaje zablokowany a do microsoftu zostaje wysyłana wiadomość. Czy to jest prawda czy tylko taka plotka. Mam nadzieję że mi pomożecie, bo podoba mi sie vista, a chce iść z duchem postępu i nie zostawać w tyle z windows xp. Przecież chyba można ściągać mp3 z neta. Jak myślicie to prawda. ODPOWIEDZCIE
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
Napisano 06 04 2007 - 21:21
Też kiedyś o tym słyszałem. Ale nie wydaje mi się bo przecież mp3 możesz na 24 h ściągnąć z netu legalnie tyle że potem musisz usunąć a film to przecież może być film np. z Twoich wakacji więc też lekka głupota to by była.
Napisano 07 04 2007 - 00:39
Plotka!
Napisano 07 04 2007 - 01:25
jak chcesz isc z duchem postepu to zostan jeszcze na jakis czas przy xp hahah narazie vista censored
/Zdzisekbutton: Pomyliły ci się fora. Tutaj nik się tak nie wyraża.
/Zdzisekbutton: Pomyliły ci się fora. Tutaj nik się tak nie wyraża.
Napisano 07 04 2007 - 14:09
Windows vista sprawdza jedynie legalność systemu po kluczu dzięki WGA (Windows Genuine Advantage)...
Napisano 07 04 2007 - 16:28
Też tak myślałem przecież to by nie było zbyt poważne, gdy by system sprawdzał filmy, muzykę itp. którą mam na kąpie. Więc zostałem oszukany.
Napisano 08 04 2007 - 20:56
Ściąganie z netu tak plików mp3 jak i filmów jest legalne!
Nielegalne jest wyłącznie udostępnianie!
Przecież mogłęś sobie taki filmik zapisać na dysku Twojego odtwarzacza DVD lub dekodera satelitarnego!
PS. Ale programów (czy gier) już z nie!
Przecież mogłęś sobie taki filmik zapisać na dysku Twojego odtwarzacza DVD lub dekodera satelitarnego!
PS. Ale programów (czy gier) już z nie!
Napisano 08 04 2007 - 23:12
Kontrowersyjna wypowiedź, wartoby zasięgnąć informacji u źródeł do których zapewne Jotgie nam dostęp i nam to na forum pokaże
.
jakiś czas temu było głośno o nowym standardzie przesyłuy danych w Windows Vista, stąd też wzięła się ta plota. Jak mniemam Microsoftowi nie udało się zmusić do produkcji nowego typu złącza VGA, który pozwalałby tylko na kodowany system obrazu, co podchwyciły koncerny dbające o stołki swoich gwiazd, ale pomysł upadł i całe szczęście bo nie wyobrażam sobie zakupu nowej karty graficznej, bo nie jest Windows Vista Ready.. Nie gwarantuje, że ten standard obrazu nie został zaimplementowany w jądrze Visty np. w formie filtru.. kto wie?
jakiś czas temu było głośno o nowym standardzie przesyłuy danych w Windows Vista, stąd też wzięła się ta plota. Jak mniemam Microsoftowi nie udało się zmusić do produkcji nowego typu złącza VGA, który pozwalałby tylko na kodowany system obrazu, co podchwyciły koncerny dbające o stołki swoich gwiazd, ale pomysł upadł i całe szczęście bo nie wyobrażam sobie zakupu nowej karty graficznej, bo nie jest Windows Vista Ready.. Nie gwarantuje, że ten standard obrazu nie został zaimplementowany w jądrze Visty np. w formie filtru.. kto wie?
Napisano 09 04 2007 - 08:33
Proszę bardzo: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=130
Wprawdzie mowa jest o mp3 ale to samo dotyczy filmów.
Jednak trzeba pamiętać, że korzystając z programów P2P np. e-mule równocześnie udostępniamy pliki więc popełniamy przestępstwo.
Wprawdzie mowa jest o mp3 ale to samo dotyczy filmów.
Jednak trzeba pamiętać, że korzystając z programów P2P np. e-mule równocześnie udostępniamy pliki więc popełniamy przestępstwo.
Gość_jackotrue_*
Napisano 20 04 2007 - 20:19
Nieprawda.mp3 możesz na 24 h ściągnąć z netu legalnie tyle że potem musisz usunąć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych