Skocz do zawartości

skwar

OFFLINE Ostatnio: 08 03 2009 20:45
-----

Moje posty

W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza

14 04 2008 - 10:22

Doszło jeszcze do zawieszeń podczas uruchamiania programu diagnostycznego PC ALert (MSI). Wtedy zaczął się zacinać i zawiesił - był znacznie obciążony. Spróbuję odłączyć mu trochę bebechów to powinno odciążyć zasilacz i jednoznacznie wskazać właśnie na słabą wydajność zasilania.

W temacie: Wieszający się komputer podczas gier ...

12 04 2008 - 09:44

Chciałbym zapytać czy już coś pomogło w kwestii zawieszenia bo ja mam identyczny problem.
/Wieszaj%B1cy-si...omp-t20662/

11 04 2008 - 20:14

Zasilacz "Take me 400W". Mierzyłem napięcia na molexach do dysków i sztywno trzyma, ani drgnie, a w tym czasie w biosie pływa.

11 04 2008 - 19:55

Przeleciałem FAQ odnośnie zwiech komputerów, ale nie mogę się do niczego dopasować.
Płyta główna MSI kt3 ultra2 procesor Athlon XP2400+, karta radeon 9600 Pro, pamięć elixir (400MHz) 512MB. Wszystko chodzi dopóki nie włączę najprostszej nawet gry (lub demo gry dołączonej do karty graficznej). Następują najpierw zacięcia, a potem zawieszenie sprzętu.
Zasilacz 400W nowy, próbowałem na innej sprawnej karcie graficznej, innym procesorze i nawet pamięci i nic!Dołączona grafika
Obniżyłem nawet temp. procesora nowym coolerem o 15 stopni i nic.
Sprawdzałem wizualnie kondensatory i wyglądają OK tj. nie wybrzuszone, ale:
- gdy sprawdzam napięcia w biosie wartości napięć ciągle skaczą Vcore 1.6-1.648 V inne jeszcze więcej.
- co parę sekund giną też obroty coolera.
Przez to podejrzewam płytę, dokładniej brak stabilizacji napięć spowodowany uszkodzeniem kondensatorów.
Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to bardzo proszę o podpowiedź.