Poniżej linki do logów:
OTL
Extras-OTL
RSIT
Info-RSIT
GMER
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: sek
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 1 255
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
5652248
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows XP Professional SP3
0
Neutralna
Znajomi
sek nie posiada znajomych
Moje posty
W temacie: Windows XP wiesza się niespodziewanie
30 05 2011 - 08:00
29 05 2011 - 10:17
Witam ponownie, RAM przetestowany- 9 razy w ciągłym, ośmiogodzinnym teście, brak błędów. Logi z RSIT'a już mam, zaraz przeskanuję OTL'em i później GMER'em. Poradźcie, czy wstawić
Logi wrzucę wieczorem (jako załączniki?).

, mam nadzieję, że to nie "to".
Pozdrawiam serdecznie
netsvcs msconfig safebootminimal safebootnetwork %systemdrive%\*.* /md5start agp440.sys atapi.sys beep.sys cdrom.sys ndis.sys winlogon.exe userinit.exe /md5stopwe własnych opcjach skanowania?
Logi wrzucę wieczorem (jako załączniki?).
Z tą operacją również muszę się wstrzymać- nie mam niestety wystarczająco dużo czasu dzisiaj (praca w weekendy).Aby wykluczyć "gryzienie się" programów wejdź do Start i kliknij Uruchom. Wpisz msconfig i w zakładce Autostart oraz w Zakładce Usługi (KONIECZNIE ZAZNACZ: ukryj usługi Microsoft) i odznacz wszystko. Uruchom ponownie komputer i sprawdź jak się zachowuje.
Wierzę, że da się rozwiązać mój problem bez przywracania, przy okazji nauczę się czegoś więcejCZASEM POMAGA usługa przywracania systemu sprzed okresu kiedy pojawiały się problemy.
Btw ostatni raz z jakiegokolwiek programu typu torrent korzystałem chyba rok temuPoza tym niektóre wirusy są wbudowane w systemy Windows ściągnięte przez torrenty. Większość z nich jest nie do wychwycenia przez antywirusa, bo podkradają się pod określone biblioteki systemowe.
Pozdrawiam serdecznie
28 05 2011 - 09:34
Zaraz wypalę MemTest na cd i uruchomię, logi z powyższych programów wstawię niestety najwcześniej wieczorem lub jutro rano.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Temperatury:
Procesor 40 °C (104 °F)
WDC WD2500AAJS-00VTA0 34 °C (93 °F)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
27 05 2011 - 23:23
Tak się składa, że jakiś miesiąc temu ręcznie porządkowałem zawartość partycji, zrobiłem defragmentację wszystkich partycji, pełne skanowanie Kasperskym AV i dodatkowo, w trybie awaryjnym Virus Removal Tool'em i jeszcze jakimś narzędziem (nie pamiętam nazwy) do wykrywania spyware i podobnych, na koniec wyczyściłem podzespoły mechanicznie. Jakieś pół roku temu zoptymalizowałem trochę w zasadach grupy gpedit.msc (jeśli chodzi o np QoS, win update, komunikaty itp). Z zasady dbam o swój komputer (mimo jego przestarzałych parametrów- to co mam mi wystarcza), i właśnie dzięki temu przez ostatnie 2 lata nic złego się nie działo. Dwa tygodnie temu zainstalowałem Kaspersky Antivirus 2011 (odnawiałem licencję na kolejny rok a przy okazji zrobiłem update do nowszej wersji).
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: sek
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość