Skocz do zawartości

sek

OFFLINE Ostatnio: 02 06 2011 05:52
-----

Moje posty

W temacie: Windows XP wiesza się niespodziewanie

30 05 2011 - 08:00

Poniżej linki do logów:

OTL
Extras-OTL

RSIT
Info-RSIT

GMER

29 05 2011 - 10:17

Witam ponownie, RAM przetestowany- 9 razy w ciągłym, ośmiogodzinnym teście, brak błędów. Logi z RSIT'a już mam, zaraz przeskanuję OTL'em i później GMER'em. Poradźcie, czy wstawić
netsvcs
msconfig
safebootminimal
safebootnetwork
%systemdrive%\*.*
/md5start
agp440.sys
atapi.sys
beep.sys
cdrom.sys
ndis.sys
winlogon.exe
userinit.exe
/md5stop
we własnych opcjach skanowania?
Logi wrzucę wieczorem (jako załączniki?).

Aby wykluczyć "gryzienie się" programów wejdź do Start i kliknij Uruchom. Wpisz msconfig i w zakładce Autostart oraz w Zakładce Usługi (KONIECZNIE ZAZNACZ: ukryj usługi Microsoft) i odznacz wszystko. Uruchom ponownie komputer i sprawdź jak się zachowuje.

Z tą operacją również muszę się wstrzymać- nie mam niestety wystarczająco dużo czasu dzisiaj (praca w weekendy).

CZASEM POMAGA usługa przywracania systemu sprzed okresu kiedy pojawiały się problemy.

Wierzę, że da się rozwiązać mój problem bez przywracania, przy okazji nauczę się czegoś więcej :)

Poza tym niektóre wirusy są wbudowane w systemy Windows ściągnięte przez torrenty. Większość z nich jest nie do wychwycenia przez antywirusa, bo podkradają się pod określone biblioteki systemowe.

Btw ostatni raz z jakiegokolwiek programu typu torrent korzystałem chyba rok temu :) , mam nadzieję, że to nie "to".

Pozdrawiam serdecznie

28 05 2011 - 09:34

Zaraz wypalę MemTest na cd i uruchomię, logi z powyższych programów wstawię niestety najwcześniej wieczorem lub jutro rano.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Temperatury:
      Procesor                                          40 °C  (104 °F)
      WDC WD2500AAJS-00VTA0                             34 °C  (93 °F)
--------------------------------------------------------------------------------------------------

27 05 2011 - 23:23

Tak się składa, że jakiś miesiąc temu ręcznie porządkowałem zawartość partycji, zrobiłem defragmentację wszystkich partycji, pełne skanowanie Kasperskym AV i dodatkowo, w trybie awaryjnym Virus Removal Tool'em i jeszcze jakimś narzędziem (nie pamiętam nazwy) do wykrywania spyware i podobnych, na koniec wyczyściłem podzespoły mechanicznie. Jakieś pół roku temu zoptymalizowałem trochę w zasadach grupy gpedit.msc (jeśli chodzi o np QoS, win update, komunikaty itp). Z zasady dbam o swój komputer (mimo jego przestarzałych parametrów- to co mam mi wystarcza), i właśnie dzięki temu przez ostatnie 2 lata nic złego się nie działo. Dwa tygodnie temu zainstalowałem Kaspersky Antivirus 2011 (odnawiałem licencję na kolejny rok a przy okazji zrobiłem update do nowszej wersji).