to dlaczego nie szukasz opisów po polsku skoro nie rozumiesz angielskiego czy niemieckiego, nawet linki wstawiasz do zagranicznych serwisów, wszystko znaleźć można w prostym polskim.
Proszę strona DrayTeka z instrukcją włącznie. http://www.draytek.net.pl/Produkt/DrayTek-Vigor-2500-18.html , podobnie jest z innymi routerami, wystarczy poszukać.
geronimoo,
dzięki za Twoją odpowiedź. Może się źle wysłowiłem. Mój język ojczysty jest niemiecki a chodziłem do angielsko-języcznej podstawówki. Wszystkie routery konfigurowałem. Poruszanie się po menu nie sprawia mi trudności. Pies jest gdzie indziej pogrzebany. Poprzez test mogłem stwierdzić, że DHCP-server nie używa tego DNS-servera, który bym sobie życzył. To znaczy, że trzeba inaczej zmanipulować konfigurację routera niż ja to robię. Gdzieś muszę robić błąd. Jak Ty byś postępował z konkretnym routerem gdybyś miał takie zadanie? Co byś zmienił w konkretnym ustawieniu by router używał tego DNS-servera, który sobie życzysz. Czy teraz wyraziłem się dostatecznie precyzyjnie?

Moja zawartość
Nie podano