Skocz do zawartości

saviola

OFFLINE Ostatnio: 20 07 2008 14:22
-----

Moje posty

W temacie: Kilka pytań o HDD

20 07 2008 - 13:41

Witam.

To wszystko zależy od płyty głównej - może się okazać, że tak.

Wchodzisz na stronę producenta, wybierasz model swojej płyty i w liście sterowników wyszukujesz tych pod SATA/RAID. Mają taką wielkość, że mieszczą się na dyskietce. Po nagraniu ich i włączeniu instalatora wciskasz F6 (aby doinstalować inny sterownik). Wybierasz go potem z małej listy która się wyświetli i to wszystko.

Pytasz, czy na nim zostawić system? Radzę nie. Dysk, który kupujesz ma lepszy przesył danych, większy cache i zakładam że prędkość obrotową. W zależności jaki to model może także posiadać NCQ - tak więc warto właśnie na nim postawić system.

Jeśli masz poprawnie zainstalowane wszystkie sterowniki w systemie - w tym te wspomniane do SATA/RAID to system powinien Ci go wykryć bez problemu.

Wchodzisz na stronę producenta lub też szukasz płyty ze sterownikami i instalujesz odpowiednią pozycję.

---
Pozdrawiam
Hugster

A jezeli mam sterowniki Sata zintegrowane z płytką windowsa, to wszystko zainstaluje się automatycznie?

W temacie: Nie wykrywa mi całego ramu

03 07 2008 - 13:48

System instalowałeś na nowo czy wymieniałeś płytę i pozostawiłeś stary? BIOS wykrywa prawidłowo 2 GB?

na nowo instalowałem winde
bios wykrywa

W temacie: Dysk do 270

24 06 2008 - 17:33

dlaczego?
przecież ma prawie o połowe większy czas dostepu