Skocz do zawartości

sarEnka

OFFLINE Ostatnio: 01 06 2008 10:53
-----

Moje tematy

Wiele problemów na mym starym kompie x/

30 05 2008 - 20:14

Hey :)
mam kilka problemów z kompem i nie wiem skąd one się wzięły ^^
1. od pewnego czasu mam jakieś problemy z pulpitem :
nic nie zmieniam w ustawieniach ani monitora ani kompa... a mi się co pewien czas zmienia pulpit. Rozszerza i zwęża. na dodatek nierównomiernie, użycie przycisku 'reset' w ustawieniach monitora.. myślałam, że to może jakiś wirus więc zrobiłam skana Nodem32 ale nic mi nie wykryło x/ .. a jak chce przywrócić ten pulpit do normalnego wygladu jakoś w ustawieniach to mi jakoś ucina pulpit, a po np. 15 minutach wraca do normalności i znów po 5minutach się zmienia.
dodam, że mam monitor ten dży z laserem w srodku.
2. chciałam sobie ostatnio ściagnąć cracka do AP a ściągnęłam jakieś świństwo, w którym było pełno wirusów i od tego czasu mam wiele kłopotów z komputerem mimo, że zrobiłam doglębną analizę, skan przeciw spy i adware.
więc tak : w normalnych przeglądarkach np. Firefox'ie jak i IE nie ładują mi się stronki na tej zasadzie, że jak właczę moją główną przeglądarkę tj. Firefox to włącza mi się strona domowa - google. Po wpisaniu czegoś w google przez dobre 20 min mam 'oczekiwanie na google.pl' dodam, ze nie jest to jednochwilowe, bo dzieje mi się tak od kilk dni. a i neta mam 256.
tak samo jak jest w Mozilli to okno szybkiego wyszukiwania google i tam wpiszę to też mi nie łączy się, dlatego muszę korzystać z songbird'a bo tylko na tym mi net chodzi jak dawniej. próbowałam przeinstalować firefoxa ale nic to nie dała a po deinstalacji i ponownej instalacji nic się nie zmieniło w firefoxie tj. nie zniknęły moje zakładki ani style x/

później po włączeniu kompa włącza mi się informacja o wirusie z rezydenta AMON w nodzie.
informuje on, że mam wirusa na ściezce C/Windows/system32
i mogę wybrać opcję 'usuń' . pojawia mi się wtedy komunikat, ze podczas kolejnego wlączenia plik zostanie usunięty. a wcale się to nie robi i podczas każdego włączania komputera wyskakuje mi taka informacja...
bardzo proszę o pomoc
z gory wielkie dzięki ;*