Witam i proszę o pomoc.
1. Problem mam taki że po uruchomieniu XP w laptopie ACER(Travel Mate 2490) nie mogę nic zrobiś ponieważ ne pulpicie nic nie ma jest tylko tapeta, udało mi się raz uruchomić ale teraz nic(strasznie był wolny i długo się zastanawiał wykonując jakąś "operacje).
2. Jeśli ktoś się orjentuje w jaki sposób i czy jest taka możliwość podłączenie samego dysku z laptopa ACER(Travel Mate 2490) do stacjonarnego komputera i go zeskanować antywirusem to proszę o wskazówki. Pozdrawiam.
sama tapeta pulpit + nowy problem
Rozpoczęty przez
wojason55
, 30 08 2007 08:27
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 08 2007 - 08:27
Napisano 30 08 2007 - 10:11
Odnośnie pkt. 1;
Kliknij prawym klawiszem na pulpit, wybierz Active Desktop i zobacz co jest zaznaczone, a co nie. Mogą być np. wyłączone iknoy itp.
Kliknij prawym klawiszem na pulpit, wybierz Active Desktop i zobacz co jest zaznaczone, a co nie. Mogą być np. wyłączone iknoy itp.
Napisano 30 08 2007 - 10:17
Chodzi o to że nic nie mogę zrobić jest tylko tapeta żaden przycisk nie reaguje. Udało mi się tylko uruchomić przez skrót klawiszy "Uruchom" (pod dłuższym oczekiwaniu). i msconfig ale tam jest ok
Napisano 30 08 2007 - 11:50
Najlepiej zrób przywracanie systemu i po sprawie
Napisano 30 08 2007 - 13:34
Przywracanie systemu tylko nie wiem jak to się robi i chodzi mi o dane na dysku C chciałbym je zgrać. Kopię (recovery) na płycie mam ale chyba po wgraniu dane które mam zapisane zginą.
Napisano 30 08 2007 - 13:37
A nie masz przypadkiem kilku programów antywirusowych ?
Ja miałem kiedyś, kiedyś taki problem właśnie gdy chciałem byc fajny i miec dwa antyviry
Rozwiązanie to FORMAT i nie instalowanie nigdy dwuch antywirusów
Elo.
Ja miałem kiedyś, kiedyś taki problem właśnie gdy chciałem byc fajny i miec dwa antyviry
Rozwiązanie to FORMAT i nie instalowanie nigdy dwuch antywirusów
Elo.
Napisano 30 08 2007 - 14:21
Nie antywirusa mam jednego ale nigdy go nie uruchamiałem bo mój laptop nie ma połączeń do internetu tylko ostatnio podłanczałem "pendrajwa" i chyba po tym nie uruchamia się do końca. Myślałem żeby wypiąć z niego dysk i podpiąć pod stacjonarny i zeskanować antywirusem ale nie wiem czy jest to możliwe. Dysk z laptopa mogę wyjąć bo jest wymienny tylko nie wiem czy i jak można go podpiąć pod stacjonarny. Bardzo zależy mi na danych z laptopa.
Napisano 30 08 2007 - 16:16
Dysk podepniesz przy pomocy http://allegro.pl/item229562048_pg141_prze..._na_3_5_fv.html
Napisano 30 08 2007 - 16:32
Dzięki sprawdze to.
Napisano 31 08 2007 - 13:11
Witam udało mi się zeskanować dysk anty wirusem z aktualną bazą wirusów. Znalazł ponad 1000 "szkodników" ale teraz po uruchomieniu laptopa (win xp)oczywiście pokazuje mi się okno z logowaniem klikam na moje konto bo tylko takie jest on loguje (trwa uruchamianie) ale po dosłownie 2 sekundach pokazuje (trwa wylogowywanie) nie wiem co to może być. Proszę o pomoc. Dodam że w trybie awaryjnym dzieje się to samo.
Napisano 20 09 2007 - 01:13
Mam ten sam problem na HP Compaq 6715s. Używam Windows XP x64 SP1.
Problem zaczął się pojawiać po zainstalowaniu SP2 ściągniętego ze strony microsoftu. Jeśli po starcie z F8 biorę przywróć ostatnie działające ustawienia to wszystko jest OK, tylko każdorazowe uruchamianie komputera w ten sposób jest męczące. Odinstalowanie SP2 nic nie daje ;/
Problem zaczął się pojawiać po zainstalowaniu SP2 ściągniętego ze strony microsoftu. Jeśli po starcie z F8 biorę przywróć ostatnie działające ustawienia to wszystko jest OK, tylko każdorazowe uruchamianie komputera w ten sposób jest męczące. Odinstalowanie SP2 nic nie daje ;/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych