niby banalna sprawa, ale nie w mojej sytuacji... do rzeczy .... mam internet z sieci osiedlowej, bezposrendio poprzez switcha nie moge rozdzielic, bo mam przypisany net do adresu mac mojej karty sieciowej, zwykle obchodzilem to robiac serwer ze swojego komputera (udostepnianie polaczenia internetowego w xp) za pomoca 2 karty sieciowej... jednakze w tym wypadku gdy tak zrobie, zanika mi internet na komputerze 1 (domniemanym serwerze, ktory ma rodzielac net na drugiego kompa) ma ktos jakis pomysl czym to by sie dalo obejsc, .... z gory dzieki
rozdzielenie neta na 2 kompy - jakis pomysl ?
Rozpoczęty przez
OLEJ
, 20 09 2006 09:28
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 20 09 2006 - 09:28
Napisano 20 09 2006 - 13:50
znając życie... dostawaca ma włączone wykrywanie obcych adresów MAC i skrypcik stosuje blokadę na Twoją pierwszą kartę w ramach kary za grzechy. W większości sieci osiedlowych obowiązuje zasada jedno przyłącze - jeden komp i za 2 komputer trzeba płacić dodatkowo. Jeśli możesz, to porozmawiaj z adminem, może w twojej sieci wystarczy zgłosić podpięcie 2 komputera. Lepiej żyć z adminem w zgodzie niż kombinować ze spoofowaniem MACa i wpaśćzanika mi internet na komputerze 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych