Skocz do zawartości

Zdjęcie

router a neostrada

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Speed222

Speed222

Początkujący

• 78 postów

Napisano 27 12 2007 - 17:17

witam!! mam prosbe!! właśnie bede sobie zakładał neostrade TP i mam dwa kompy w domu laptopa i PC. poptrzebuje zrobić tak aby na dwuch kompach był szybki internet!! zanjmomi doradzili mi zebym nie brał reutera z tp bo nie da sie tego zrobić, ale zebym sobie wzoł bezprzewodowy reuter!! jakie macie propozycje co do niezbyt drogich reuterów??
pomożcie!!

• 0

#2 tyranka

tyranka

Początkujący

• 145 postów

Napisano 27 12 2007 - 18:00

proponuje jakis d-linka pod siec adsl prawdopodobnie.

tutaj masz opisy, i dowiesz sie czy do neo moga byc :
http://www.router.pl/

jednak neostrada to chyba ogolnie nie najlepszy wybor

• 0

#3 jarzabek89

jarzabek89

Stały użytkownik

• 284 postów

Napisano 27 12 2007 - 22:29

Ja polecę Linksys WAG200G
http://www.agito.pl/routery_wi_fi_z_modeme....757.36555.html

Jestem jego posiadaczem i nie ma najmniejszych problemów jak i z konfiguracją jak i z późniejszym połączeniem. Do tego jak masz laptopa to możesz połączyć za pomocą bezprzewodowej sieci WiFi. Sam dziele na nim neostrade, śmiga elegancko. Podłączając 2 komputery prawie nie zauważyłem różnicy, przy podłączeniu laptopa przez WiFi już czuć różnicę, ale to chyba oczywiste.

D-Link też dobry wybór ;)
  • 0

#4 Speed222

Speed222

Początkujący

• 78 postów

Napisano 28 12 2007 - 11:36

dzięx!! znajomi polecają mi reutery firmy asmax!! mówią ze sa bardzo dobre!! jak sądzicie????????? który model byłby najodpowiedzniejszy??? no i oczywiscie w jakiej cenie??? czekam również na wasze propozycje co do innych modeli reuterów!! :woot:przy okazji podajcie też ceny w jakich jakich stoja te routery!! to też jest bardzo ważnejesli ten router sobie juz kupie to jeszcze musze kupować karte sieciowom czy to jest razem reuterem w zestawie?????
  • 0

#5 tyranka

tyranka

Początkujący

• 145 postów

Napisano 28 12 2007 - 12:53

Ja tam karty sieciowej z routerem nie dostalam ;)
Routery adsl sa chyba drozsze, tak kolo 200 zl.
Ale patrz na allegro, tam trafisz taniej.
A co do karty sieciowej, to juz jest raczej niewielki wydatek.
A pewny jestes ze nie masz karty w kompie?
  • 0

#6 Speed222

Speed222

Początkujący

• 78 postów

Napisano 29 12 2007 - 11:25

no mam karte w kompie sieciowom ale jest taki problem ze tą karte raczej musze oddać operatorowi sieci po skończeniu umowy, więc tak sie pytałem. ale wielki dzięki za pomoc!! ;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych