Skocz do zawartości

rolek

OFFLINE Ostatnio: 06 02 2008 18:59
-----

Moje tematy

GeForce 7600GS poprawienie wydajności...

27 01 2008 - 15:27

Witam!

Z góry napisze, że jestem nowy na tym forum i jeżeli temat jest w nieodpowiednim temacie proszę, aby moderator przeniósł go tam gdzie trzeba ;]

Otóż chodzi o wydajność Gigabyte GeForce 7600GS...

W internecie jest pełno informacji o tym modelu, jednak moja 'przygoda' z komputerami zakończyła się wraz z wydaniem Radeona 9600pro którego miałem przed owym GF. Jednak pomimo tak dużej ilości danych, po prostu gubię się w tym wszystkim...

Radeona wywaliłem bo zaczynały się dziać z nim różne nie ciekawe rzeczy. Jako, iż byłem w nagłej potrzebie nie miałem zbytnio czasu na szukanie nowej grafiki i udałem się do komputronika gdzie kupiłem 7600GS.

Jak już się pewnie domyśliliście mam płytę główną z AGP.

W międzyczasie zrobiłem reinstall systemu, pograłem sobie w jakieś nowsze gry no i jednak czuje, że grafa chyba nie wyrabia... Pomiędzy Radeonem a GF jest kolosalna różnica wydajności jak dla mnie.

No i teraz pytania...

- Temperatura grafiki podczas przeglądania stron www itp. czyli po prostu zwykłej pracy wynosi około 76 stopni. Podczas grania temperatura wacha się w okolicach 90 stopni... Czy to normalna temperatura ??
- Jakie pamięci posiadam ? Chodzi o prędkość... Jak to sprawdzić ?? Nazwa kodowa to G73GSAGP,
- Czy można spróbować podkręcić kartę na standardowym chłodzeniu ? Czy lepiej kupić coś innego ? Najlepiej to jakby ktoś rzucił propozycje z allegro ;]
- Radiator sobie przepolerowałem, żeby nie był taki chropowaty, paste nałożyłem jakąś no name... Dlatego jaką paste najlepiej nałożyć ?

Mój komputer:

Procesor : AMD Sempron 2400+ 1666MHz (temperatura 47 stopni podczas spoczynku),
Pamięć RAM: 512 MB Infineon 3.0-3-3-8 (planuje zakupić jakąś kość 1GB, co polecacie ?),
Płyta główna: ASROCK K7VT4A,
Zasilacz: MODE COM 280W (napięcia ma troche niskie, więc pewnie też trzeba go wymienić...),

To by było chyba na tyle.

Pozdrawiam